Ugnsgratinerade färsbiffar med grönsaker och tomatsås
Här kommer ett smakrikt recept på en "allt i ett rätt" som lagas i en ugnssäker gratängform. Små färsbiffar läggs i botten, därefter tillkommer rikligt med grönsaker som toppas med en tomatsås. Perfekt vardagsmat! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 0.5 kruka Oregano
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Paprikapulver
- 4 dl Vatten
- 1 krm Svartpeppar
- 1 krm Salt
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 tsk Spiskummin
- 2 tsk Paprikapulver
- 0.5 kruka Oregano
- 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Paprika grön
- 1 st Paprika röd
- 1 st Aubergine
- 250 g Potatis rå
- 1 stor Tomat
- 40 g Smör fett 80 %
- 5 msk Tomatpuré konc konserv
Gör så här:
- Lägg färsen i en bunke. Finhacka en gul lök samt en halv kruka oregano. Blanda ner i färsen. Tillsätt pressas vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, salt och peppar. Blanda väl. Forma till 12 små biffar. Lägg dessa i botten på en ugnssäker form.
- Skiva potatisen och stek någon minut på varje sida i smör. Fördela därefter potatisen ovanpå biffarna.
- Strimla paprikan och skär löken i grova bitar. Stek i smör någon minut och häll sedan grönsakerna över potatisen.
- Skiva auberginen och stek i smör på båda sidor. Fördela auberginen ovanpå paprika/lök-blandningen.
- Skiva tomaten och lägg denna ovanpå auberginerna.
- Koka upp 4 dl vatten. Tillsätt tomatpuré samt paprikapulver, spiskummin, en halv kruka finhackad oregano samt en nypa salt.
- Ställ in i 225 graders ugn i ca 30 minuter.
Serveringstips:
Med bröd, ris alternativt blomkålsris.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.