icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
6 september 2020 16:21

Ugnsgratinerade färsbiffar med grönsaker och tomatsås

ea705a94-0c2c-4a39-90d2-01493742eb8c.jpg

Här kommer ett smakrikt recept på en "allt i ett rätt" som lagas i en ugnssäker gratängform. Små färsbiffar läggs i botten, därefter tillkommer rikligt med grönsaker som toppas med en tomatsås. Perfekt vardagsmat! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:   

  • 1 krm Svartpeppar

  • 0.5 tsk Salt

  • 0.5 kruka Oregano

  • 1 tsk Spiskummin

  • 1 tsk Paprikapulver

  • 4 dl Vatten

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 krm Salt

  • 0.5 tsk Chilipulver

  • 1 tsk Spiskummin

  • 2 tsk Paprikapulver

  • 0.5 kruka Oregano

  • 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 st Paprika grön

  • 1 st Paprika röd

  • 1 st Aubergine

  • 250 g Potatis rå

  • 1 stor Tomat

  • 40 g Smör fett 80 %

  • 5 msk Tomatpuré konc konserv

Gör så här:

  1. Lägg färsen i en bunke. Finhacka en gul lök samt en halv kruka oregano. Blanda ner i färsen. Tillsätt pressas vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, salt och peppar. Blanda väl. Forma till 12 små biffar. Lägg dessa i botten på en ugnssäker form.
  2. Skiva potatisen och stek någon minut på varje sida i smör. Fördela därefter potatisen ovanpå biffarna.
  3. Strimla paprikan och skär löken i grova bitar. Stek i smör någon minut och häll sedan grönsakerna över potatisen.
  4. Skiva auberginen och stek i smör på båda sidor. Fördela auberginen ovanpå paprika/lök-blandningen.
  5. Skiva tomaten och lägg denna ovanpå auberginerna.
  6. Koka upp 4 dl vatten. Tillsätt tomatpuré samt paprikapulver, spiskummin, en halv kruka finhackad oregano samt en nypa salt.
  7. Ställ in i 225 graders ugn i ca 30 minuter.

Serveringstips:

Med bröd, ris alternativt blomkålsris. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.