Ugnsbakad blomkål
Älskar blomkål! Man kan göra såååå många goda tillbehör med denna kål. Nu bakade jag den i ugnen och smaksatte med vitlök och parmesan...magiskt!
Det är lättlagat, går snabbt att göra och passar perfekt som tillbör till kött, kyckling eller fisk. För dig som äter lågkohydratkost är det här ett bra alternativ till ris, pasta eller potatis. Du hittar även receptet här.
Ingredienser 4 portioner:
1 nypa Flingsalt
40 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
1 klyfta(or) Vitlök
2 msk Smör fett 80 %
800 g Blomkål
Gör så här:
- Skär blomkålen i 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Pressa ner vitlöken i det smälta smöret och pensla sedan kålen med smöret. Strö över finriven parmesanost och strö över en nypa flingsalt.
- Sätt in i 200 graders varm ugn ca 20 minuter. Känn efter med en sticka att kålen är klar.
Gillar
Kommentarer
-
Tack Jessica för påminnelsenom hur gott blomkål är ! Denna gång i ytterligare ny kostym.
Just nu har jag ” snöat in” 😂 på tunt skivade aubergine som penslas med smält smör och vitlök och sedan rosmarin på . In i ugnen tills de nästan blir brända.
-
Ååååh, det lät ockå gott! Ska testa auberginen
Logga in för att skriva en kommentar.