icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
14 juli 2018 17:12
2

Ugnsbakad blomkål

9219593c-542a-4878-9fe0-06d9524e2556.jpg

Älskar blomkål! Man kan göra såååå många goda tillbehör med denna kål. Nu bakade jag den i ugnen och smaksatte med vitlök och parmesan...magiskt!

Det är lättlagat, går snabbt att göra och passar perfekt som tillbör till kött, kyckling eller fisk. För dig som äter lågkohydratkost är det här ett bra alternativ till ris, pasta eller potatis. Du hittar även receptet här. 

Ingredienser 4 portioner:

 1 nypa Flingsalt

40 g Parmesanost hårdost riven fett 30%

1 klyfta(or) Vitlök

2 msk Smör fett 80 %

800 g Blomkål

 

Gör så här:

 1. Skär blomkålen i 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
 2. Pressa ner vitlöken i det smälta smöret och pensla sedan kålen med smöret. Strö över finriven parmesanost och strö över en nypa flingsalt.
 3. Sätt in i 200 graders varm ugn ca 20 minuter. Känn efter med en sticka att kålen är klar.

Gillar

Kommentarer

 • 14 jul 2018 17:23

  Tack Jessica för påminnelsenom hur gott blomkål är ! Denna gång i ytterligare ny kostym.

  Just nu har jag ” snöat in” 😂 på tunt skivade aubergine som penslas med smält smör och vitlök och sedan rosmarin på . In i ugnen tills de nästan blir brända. 

 • 14 jul 2018 19:49

  Ååååh, det lät ockå gott! Ska testa auberginenyessmiley

Logga in för att skriva en kommentar.