icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
10 december 2015 19:09
3

Test fettsyraprofil

Fettsyraprofil

Jag har läst mycket om fiskoljans vara eller icke vara -och prsonligen tror jag det är fullt möjligt att få i sig tillräckligt via kosten. Sen är det ju alltid intressant att se vad man har för ratio mellan omega-3 och omega-6 då det förstnämnda verkar antiinflammatoriskt i kroppen och det andra inflammatoriskt. Min spontana tanke är den att jag bör ha ett önskvärt ratio, med tanke på att jag undviker växtoljor, färdigmat och halvfabrikat, samt kött från konventionellt uppfödda djur. Får se om mina provsvar stämmer överens med min livshållning.  Testet ger även svar på bland annat:

 • Omega-3 index
 • Omega-6/Omega-3 balans
 • Omega-7
 • Omega-9
 • Mättade fetter
 • Transfetter
 • Cellmembranflexibilitet

Det är snart även dags att göra ett nytt XL hälsotest hos Werlabs. Det är ungefär ett halvår sedan jag gj0rde mitt förra och sedan dess har jag slutat helt och hållet med kosttillskott. Har även gjort vissa förändringar i kosten så det ska bli intressant att se hur mina värden har påverkats. 

Brukar ni göra några tester och i så fall vilka?

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 dec 2015 19:29

  Jag tog XL kvinna i våras på Werlabs.

  Magnesium, zink låg under ref.värde likaså T3 fritt. Mitt LDL har ökat (6,0) så nu är mitt totalkolesterol högt.

 • 12 dec 2015 08:31

  Jag tog också kvinna XL. Det ger en bra fingervisning hur det står till i kroppen. Med tanke på ditt höga totalkolesterol, hur var apokvoten?

 • 12 dec 2015 09:32

  Apokvoten blev 0,8. Jag hade 0,52 januari 2012, Jag började med LCHF nov 2011, innan dess hade jag kört Dukan 6 månader. Jag har även gått upp 6-7 kilo sedan jan 2012. Jag har slutat dricka kaffe med kokosfett efter att ha läst att det kan påverka LDL hos vissa. Jag tänker ta nya prover igen till våren.

Logga in för att skriva en kommentar.