icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
24 november 2018 17:10
2

Stekt brysselkål med bacon och parmesan

da29019c-5398-4675-b169-99f6579a4206.jpg

Gilllar ni kål? Jag älskar´t, i alla möjliga former! Denna variant passar utmärkt som ett tillbehör till både fågel, nöt och fläskkött och är ett utmärkt komplement till potatis för den som vill hålla nere på kolhydraterna. Ikväll serverar jag denna sidorätt till en helstekt kalkon. Magiskt! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

 • 1 krm Svartpeppar

 • 500 g Brysselkål

 • 1 paket(er) a´140 gr Gris bacon

 • 50 g Parmesanost hårdost riven fett 30%

Gör så här:

 1. Dela brysselkålen i två halvor. Koka därefter i vatten så att den precis mjuknar, ca 3 minuter. Häll sedan av vattnet och ställ åt sidan.
 2. Skär baconet i mindre bitar och stek mjuk i stekpanna. Tillsätt brysselkålen och stek ytterligare tills kål och bacon får lite färg.
 3. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över riven parmesanost. Smaka av med svartpeppar.

Gillar

Kommentarer

 • 25 nov 2018 07:15
  Bella50

  Älskar all kål och brukar smörsteka. Tack.

 • 14 dec 2018 10:34

  Brysselkål har jag aldrig stekt, däremot många andra kålsorter och det blir ju supergott. Detta kommer att testas. Tack 😀

Logga in för att skriva en kommentar.