Somrig sallad med vinägrett
Vart tog sommaren vägen? Så snabbt jag vande mig vid sol och fint väder. Hoppas den kommer tillbaka snart. Matmässigt trotsar jag ändå regnrusket och äter en massa goda sallader som jag kompletterar med någon proteinkälla. Den här salladen brukar jag servera till grillad eller rökt makrill. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 2 msk Vatten
- 40 g Ruccolasallat
- 40 g Spenat färsk
- 250 g Sparris grön el vit
- 120 g Rädisa
- 80 g Små Ärtor/Petit Pois Bonduelle
- 0.5 dl Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 1 tsk Honung
- 2 msk Olivolja
Gör så här:
- Skär av roten på sparrisen. Koka upp vatten och lägg därefter ner sparrisen och låt sjuda några minuter. Känn efter med sticka. Den ska ha lite tuggmotstånd. Skär i mindre bitar.
- Skär rädisorna i skivor.
- Blanda därefter ruccola, spenat, rädisor, spenat och ärtor i en stor skål.
- Blanda ihop resterande ingredienser till vinägretten i en skål och häll sedan denna över salladen.
Serveringstips
Som tillbehör till grillad eller rökt fisk.
Kommentarer
-
Mums😋👍
Logga in för att skriva en kommentar.