icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
5 July 2020 10:18
1

Somrig sallad med vinägrett

3502cd65-692a-4e53-afae-06dda8bf6600.jpg

Vart tog sommaren vägen? Så snabbt jag vande mig vid sol och fint väder. Hoppas den kommer tillbaka snart. Matmässigt trotsar jag ändå regnrusket och äter en massa goda sallader som jag kompletterar med någon proteinkälla. Den här salladen brukar jag servera till grillad eller rökt makrill. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:     

 • 1 krm Grovmalen svartpeppar

 • 0.5 tsk Salt

 • 2 msk Vatten

 • 40 g Ruccolasallat

 • 40 g Spenat färsk

 • 250 g Sparris grön el vit

 • 120 g Rädisa

 • 80 g Små Ärtor/Petit Pois Bonduelle

 • 0.5 dl Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %

 • 1 tsk Honung

 • 2 msk Olivolja

Gör så här:

 1. Skär av roten på sparrisen. Koka upp vatten och lägg därefter ner sparrisen och låt sjuda några minuter. Känn efter med sticka. Den ska ha lite tuggmotstånd. Skär i mindre bitar.
 2. Skär rädisorna i skivor.
 3. Blanda därefter ruccola, spenat, rädisor, spenat och ärtor i en stor skål.
 4. Blanda ihop resterande ingredienser till vinägretten i en skål och häll sedan denna över salladen.

Serveringstips

 

Som tillbehör till grillad eller rökt fisk. 

Kommentarer

 • 5 Jul 2020 22:43
  Bella50

  Mums😋👍

Logga in för att skriva en kommentar.