icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
11 mars 2017 11:43
1

Snabba och lättlagade vardagsrätter.

797cd1ce-5e3a-435a-a580-b6e3189983cf.jpg

Vi fortsätter med recept på temat snabba och lättlagade vardagsrätter. Den här veckan blir det en mejerifri variant av klassikern ”Flygande Jakob”. Du som är plusmedlem hittar receptet här. Vi har använt oss av kokosgrädde, men det lika bra att använda vanlig grädde om man hellre vill det.

Du kan öka hettan genom att tillföra mer sambal oelek och vill du byta ut de salta cashewnötterna mot jordnötter går det också bra.

Man tar helt enkelt och tillför/byter ut saker så att de passar ens kosthållning! Servera rätten med blomkålsris, shiratakinudlar, zucchninudlar,  kokta grönsaker eller kokt ris.

Ingredienser:
500,0 gram Kyckling bröstfilé u skinn ugnsstekt
1,0 st Banan
1,0 paket(er) a´140 gr Gris bacon
400,0 gram Kokosgrädde
10,0 gram Sambal oelek
0,5 dl Chilisås tomat
2,0 tsk Curry
1,0 dl Cashewnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela det färdiggrillade kycklingköttet i en ugnssäker form. Skiva bananen och lägg denna ovanpå.

2. Bland kokosmjölk med chilisås, sambal och curry. Häll sedan såsen över kycklingen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.

3. Skär baconet i småbitar och stek knaprigt. Strö bacon samt hackade nötter över gratängen innan servering.

4. Servera med exempelvis kokt blomkålsris, sjögräs- eller shiratakinudlar.

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 11 mar 2017 17:23
    Bella50

    Mums...😋 det var inte igår jag lagade det. Tack 👏👏

    måste testas..

    Senast uppdaterad 11 mar 2017 17:23

Logga in för att skriva en kommentar.