Sesambakad kycklingfilé med ljummen nudelsallad
Kalorisnål, enkel och sbabblagad nudelrätt. Passar de flesta dieter. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 dl Japansk soja Inproba
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 msk Sesamolja
- 1 msk Honung
- 400 g Shiratakinudlar
- 250 g Broccoli
- 250 g Morot
- 20 cm Purjolök
- 200 g Böngroddar Bonduelle
- 1 msk Olivolja
- 2 msk Sesamfrön torkade
- 1 st Röd chili
Gör så här:
- Pressa vitlöken och blanda ihop med soja, honung och sesamolja.
- Pensla kycklingen rikligt med sojablandningen och tillaga i 150 graders ugn ca 20 minuter.
- Skölj nudlarna i ett durkslag.
- Bryt broccolin i små fina buketter och hyvla stammen tunt. Hyvla morötterna, skiva purjolöken tunt och finhacka chili.
- Fräs broccolin hastigt i olja på hög värme. Vänd därefter ner purjolök och chili och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt resten av sojablandningen, böngroddar och nudlarna. Blanda väl.
- Tag ut kycklingen ur ugnen och strö över sesamfrön. Servera tillsammans med nudelsalladen. Smaka av med salt och peppar.
Variationstips
Byt ut kycklingen mot lax. Tillagningstiden i ugn blir kortare.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.