Sallad med jordgubbar, fetaost och edamamebönor
Här kommer ett enkelt recept på en somrig sallad. Passar både som ensamrätt eller som tillbehör till grillat. Minska mängden ost om rätten serveras som ett tillbehör. Du som är plusmedlem hittqr även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 Nypa Flingsalt
- 60 g Ruccolasallat
- 160 g Jordgubbar
- 100 g Sojabönor Edamame ARDO
- 400 g Fetaost fett 25%
- 2 msk Balsamicovinäger Druvan
- 2 st Avokado
- 40 g Spenat färsk
Gör så här:
- Fördela spenat samt ruccola på ett stort fat.
- Dela och kärna ur avokadon. Skiva sedan denna i skivor. Skiva även jordgubbarna och fördela dessa samt avokado över salladen.
- Strö över edamamebönor och smula över fetaosten. Ringla därefter över balsamicovinäger och krydda med salt och svartpeppar.
Serveringstips
Serveras som en hel måltid, alternativt som ett tillbehör till kyckling eller fläskkött. Minska mängden ost om salladen serveras som ett tillbehör.
Energifördelning per portion
-
461kcal kalorier
-
36 gram fett
-
22 gram protein
-
9 gram kolhydrater
Gillar
Kommentarer
-
Toppen! Jag har allt hemma😋 TACK!
Logga in för att skriva en kommentar.