Raggmunk à la LCHF
Idag delar jag med mig av ett recept som Johan testat. Raggmunkar på rättika istället för vanlig potatis, perfekt för den som vill hålla nere på kolhydraterna. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 pers:
800,0 gram Rättika
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
4,0 st Ägg konventionellt rått
3,0 dl (riven) Ost hårdost fett 31%
2,0 msk (fast) Smör fett 80 %
Gör så här:
1. Skala rättikan och riv den fint med rivjärn och krama ur vattnet.
2. Blanda den rivna rättikan med grädden, osten, äggen och lite salt.
3. Fördela smeten i önskad portionsstorlek och stek i smöret som vanliga raggmunkar. Salta ev lite till. Klart att servera!
Raggmunkarna är även goda att servera tillsammans med stekt fläsk och lingon! Jag ska absolut testa det här receptet! Det gör inte sakern sämre att jag kan gå ut i skogen här och plocka egna lingon :D
Gillar
Kommentarer
-
Låter supergott. Vi gillar rättika . Tack 👏👏😆
-
Detta lät kanongott det måste jag testa ska ju åka förbi mirum idag där willys har fina rättikor.
Logga in för att skriva en kommentar.