icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
29 augusti 2017 07:45
2

Raggmunk à la LCHF

df691893-ed6f-4674-a88f-829ac430c389.jpg

Idag delar jag med mig av ett recept som Johan testat. Raggmunkar på rättika istället för vanlig potatis, perfekt för den som vill hålla nere på kolhydraterna. Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Ingredienser till 4 pers:
800,0 gram Rättika
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40% 
4,0 st Ägg konventionellt rått
3,0 dl (riven) Ost hårdost fett 31% 
2,0 msk (fast) Smör fett 80 %

Gör så här:
1. Skala rättikan och riv den fint med rivjärn och krama ur vattnet.

2. Blanda den rivna rättikan med grädden, osten, äggen och lite salt.

3. Fördela smeten i önskad portionsstorlek och stek i smöret som vanliga raggmunkar. Salta ev lite till. Klart att servera!

Raggmunkarna är även goda att servera tillsammans med stekt fläsk och lingon! Jag ska absolut testa det här receptet! Det gör inte sakern sämre att jag kan gå ut i skogen här och plocka egna lingon :D 

Gillar

Kommentarer

  • 29 aug 2017 07:53
    Bella50

    Låter supergott. Vi gillar rättika . Tack 👏👏😆

  • 29 aug 2017 08:09
    aregnisw

    Detta lät kanongott det måste jag testa ska ju åka förbi mirum idag där willys har fina rättikor.

Logga in för att skriva en kommentar.