icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
8 juli 2019 16:50
2

Räkpanna med soltorkade tomater och parmesan

82d4c992-51d8-46fe-8c4f-562d7feeb4af.jpg

Fastfood när den är som bäst! Superenkel att göra, få ingredienser och smaker som tar oss till det Italienska köket såsom parmesan, soltorkade tomater, basilika och vitlök. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 st Röd chilipeppar
  • 1 msk Kokosfett / Kokosolja
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 30 cm Purjolök
  • 300 g Kokosgrädde
  • 2 msk Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
  • 50 g Soltorkade tomater i olja avrunna
  • 50 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
  • 65 g Spenat färsk
  • 600 g Räkor kokta

Gör så här:

  1. Smält kokosoljan i en panna med höga kanter. Pressa ner vitlök, finhackad chili och fint skuren purjolök. Fräs till det mjuknar.
  2. Tillsätt därefter kokosgrädde, äppelcidervinäger, finhackade tomater, basilika och oregano. Låt sjuda någon minut.
  3. Riv parmesanosten och vänd ner denna i pannan. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner räkorna i panna och låt de bli varma. Koka ej, då blir räkorna sega. Vänd ner spenatbladen och rör runt precis innan servering
  5. Servera tillsammans med shiratakinudlar, sjögräsnudlar, bönpasta eller annan pasta.

Variationstips:

Kokosgrädden kan bytas ut mot andra alternativ. Exempelvis grädde från ko eller ett växtbaserat alternativ. 

Kokosoljan kan bytas ut mot vanligt smör eller andra växtbaserade oljor. 

Serveringstips:

Shiratakinudlar, sjögräsnudlar, pasta gjord på bönor eller vanlig pasta. 

Gillar

Kommentarer

  • 8 jul 2019 21:15
    Bella50

    Halloj bästa ” kockan” 👏😄

    Ännu ett recept som får det att vattnas i munnen. 

    Ska verkligen prova detta vid tillfälle .

    Ha det bäst ✌️😄

  • 10 jul 2019 09:43

    Hej bästa Bella, och tack för den fina komplimangen laugh!

    Hoppas du kommer gilla receptet!

     

Logga in för att skriva en kommentar.