Råraka med räkor och crème fraiche
Här kommer ett förslag till en lyxig men enkel nyårsförrätt som alltid går hem! Det här receptet bjuder på 4 st medelstora frasiga rårakor som toppas med en blandning av crème fraiche och gräddfil, finhackad rödlök och räkor. Räkorna kan bytas ut mot löjrom eller stenbitsrom. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Salt
- 400 g Potatis rå
- 30 g Smör fett 80 %
- 150 g Räkor
- 0.75 dl Gräddfil fett 12%
- 0.75 dl Creme fraiche fett 34%
- 0.5 st Lök röd
Gör så här:
- Riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet. Dela i fyra lika stora delar.
- Låt lite av smöret smälta i en stekpanna och fördela en fjärdedel av potatisen i pannan. Tryck ut till en tunn kaka med stekspade. Stek ca 5 minuter på varje sida på medelhög värme. Salta. Lägg därefter rårakan på en bakplåtspappersklädd plåt och upprepa proceduren med resterande tre potatishögar. Såhär långt går receptet att förbereda.
- Ställ in rårakorna i ugnen 5 minuter på 250 grader innan servering.
- Fördela crème fraiche, finhackad rödlök samt räkor på potatiskakorna precis innan servering.
Variationstips
Byt ut räkorna mot löjrom. Välj gräddfil istället för crème fraiche för mindre kalorier.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.