icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
28 december 2022 14:22

Råraka med räkor och crème fraiche

98ab17b8-8c08-4ed6-9ad2-560539545702.jpg

Här kommer ett förslag till en lyxig men enkel nyårsförrätt som alltid går hem! Det här receptet bjuder på 4 st medelstora frasiga rårakor som toppas med en blandning av crème fraiche och gräddfil, finhackad rödlök och räkor. Räkorna kan bytas ut mot löjrom eller stenbitsrom. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 nypa Salt

  • 400 g Potatis rå

  • 30 g Smör fett 80 %

  • 150 g Räkor

  • 0.75 dl Gräddfil fett 12%

  • 0.75 dl Creme fraiche fett 34%

  • 0.5 st Lök röd

Gör så här:

  1. Riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet. Dela i fyra lika stora delar.
  2. Låt lite av smöret smälta i en stekpanna och fördela en fjärdedel av potatisen i pannan. Tryck ut till en tunn kaka med stekspade. Stek ca 5 minuter på varje sida på medelhög värme. Salta. Lägg därefter rårakan på en bakplåtspappersklädd plåt och upprepa proceduren med resterande tre potatishögar. Såhär långt går receptet att förbereda.
  3. Ställ in rårakorna i ugnen 5 minuter på 250 grader innan servering.
  4. Fördela crème fraiche, finhackad rödlök samt räkor på potatiskakorna precis innan servering.

Variationstips

Byt ut räkorna mot löjrom. Välj gräddfil istället för crème fraiche för mindre kalorier. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.