icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jessicas blogg

1027100
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
27 juli 2019 13:13
2

Pumpagratäng med svartkål och fetaost

3046b902-d9a8-4860-914f-a7db374a84d0.jpg

För mig är gratäng mat i all sin enkelhet, då det oftast innebär en kylskåpsrensning. Hur som helst, den här rätten funkar både som ensamrätt eller som ett tillbehör till kött eller kyckling. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienset till 4 portioner:         

  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 Nypa Salt
  • 250 g Butternutpumpa
  • 150 g Palsternacka
  • 200 g Skuren Svartkål Dole
  • 150 g Purjolök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 120 g KALKONBACON SKIVAT Ingelsta Kalkon
  • 2 st Äggula konventionellt
  • 2 st Äggula konventionellt
  • 2 dl Vispgrädde fett 40%
  • 150 g Fetaost fett 25%

Gör så här:

  1. Hacka baconet och stek knaprigt i stekpanna. Tag därefter upp och lägg åt sidan, men spara stekfettet.
  2. Skiva purjolöken tunt. Lägg ner denna i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Låt bli mjukt och lägg därefter i en ugnssäker form.
  3. Skär kålen i 2 cm stora bitar och stek i samma järn som baconet. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten. Salta försiktigt och peppra.
  4. Skiva pumpa samt palsternacka tunt. Varva därefter pumpa, palsternacka och grönkål i formen. Toppa med baconet.
  5. Vispa ihop äggulor, grädde och grovriven fetaost. Häll blandningen över gratängen. Grädda i 200 graders ugn tills grönsakerna mjuknat, ca 50 minuter. Känn efter med en sticka. Täck med folie när gratängen fått önskad färg.

Gillar

Kommentarer

  • 27 jul 2019 13:19
    Lovis

    2*x 2 st äggula??

  • 29 jul 2019 09:11

    Oups, tackar Lovis - fel i receptet!

Logga in för att skriva en kommentar.