icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 maj 2025 19:00

Proteinrik ostkaka

b9681599-8e85-4582-9245-27e0167a4018.jpg

Idag bjuder vi på ett uppdaterat recept av vår proteinrika ostkaka. En portion ger hela 40 gram protein! Jag gör gärna fem små ostkakor på en gång så hela arbetsveckans frukostar står färidga i kylen. Praktiskt, mättande och väldigt gott. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 6 st Bittermandel

  • 400 g Keso färskost fett 4%

  • 4 st Ägg konventionellt rått

  • 40 g Proteinpulver - Vassleprotein - Whey 100

  • 200 g Hallon frysta

  • 400 g Kvarg Naturell 0,3% 500 g LINDAHLS

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, keso, kvarg, vassleprotein och finriven bittermandel i en bunke. Häll upp i ugnståliga portionsformar som är ca 14x10 cm.
  2. Grädda i 180 grader varmluftsugn ca 24 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  3. Toppa med hallon, frysta går bra.

Bittermandeln kan bytas ut mot arom, alternativ uteslutas helt om du inte gillar smaken. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.