Proteinrik ostkaka
Idag bjuder vi på ett uppdaterat recept av vår proteinrika ostkaka. En portion ger hela 40 gram protein! Jag gör gärna fem små ostkakor på en gång så hela arbetsveckans frukostar står färidga i kylen. Praktiskt, mättande och väldigt gott. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 6 st Bittermandel
- 400 g Keso färskost fett 4%
- 4 st Ägg konventionellt rått
- 40 g Proteinpulver - Vassleprotein - Whey 100
- 200 g Hallon frysta
- 400 g Kvarg Naturell 0,3% 500 g LINDAHLS
Gör så här:
- Vispa ihop ägg, keso, kvarg, vassleprotein och finriven bittermandel i en bunke. Häll upp i ugnståliga portionsformar som är ca 14x10 cm.
- Grädda i 180 grader varmluftsugn ca 24 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Toppa med hallon, frysta går bra.
Bittermandeln kan bytas ut mot arom, alternativ uteslutas helt om du inte gillar smaken.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.