icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
6 juni 2025 15:30
3

Proteinbröd med havregryn

b3899b10-7d5d-43ad-b61b-9afa41ae609b.jpg

Vill du ha ett proteinrikt, luftigt och mjukt bröd som är sagoligt gott så rekommenderar jag det här receptet. Såg det dansa förbi i mitt flöde och tänkte att det där ska jag testa...Ångrar mig intelaugh En skiva innehåller hela 7 gram protein! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 1 bröd:

  • 1 nypa Salt

  • 9 dl Havregryn AXA

  • 7 st Ägg konventionellt rått

  • 5 dl Keso färskost fett 4%

  • 1 msk Bakpulver

Gör så här:

  1. Blanda ihop havregryn, salt och bakpulver i en stor skål.
  2. Tillsätt ägg och keso. Blanda väl med en sked alternativt kör med en stavmixer för att få en slätare konsistens.
  3. Häll upp degen i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn. Grädda ca 70 min i 180 graders varmluftsugn. Täck med folie om brödet börjar få för mycket färg. Låt svalna helt innan du skär upp det.

Gillar

Kommentarer

  • 7 juni 2025 08:18
    Bella50

    ✌️🙏Jessica. Dina recepttips är alltid goda.

    BRÖD i alla former är för goda för mig...men detta låter enkelt att få till v.b.  Så det ska testas

    Har dock ingen varmluft...vilka grader då ???

     Trevlig helg 🐝🦋🐞

    Senast uppdaterad 7 juni 2025 08:26

  • 7 juni 2025 10:34

    Hej Bella och tack för fina ord om goda recept😁🙏🏻 den här gången är det dock inte jag som kommit på receptet. 
     

    Du behöver öka graderna i vanlig ugn, testa på 200 grader och något längre gräddtid, kanske ytterligare 10 min. 
     

    Önskar dig en härlig dag!

     

  • 7 juni 2025 19:21
    Bella50

    🙏🙏 Detsamma till dig. 

Logga in för att skriva en kommentar.