Proteinbröd med havregryn
Vill du ha ett proteinrikt, luftigt och mjukt bröd som är sagoligt gott så rekommenderar jag det här receptet. Såg det dansa förbi i mitt flöde och tänkte att det där ska jag testa...Ångrar mig inte En skiva innehåller hela 7 gram protein! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 1 bröd:
- 1 nypa Salt
- 9 dl Havregryn AXA
- 7 st Ägg konventionellt rått
- 5 dl Keso färskost fett 4%
- 1 msk Bakpulver
Gör så här:
- Blanda ihop havregryn, salt och bakpulver i en stor skål.
- Tillsätt ägg och keso. Blanda väl med en sked alternativt kör med en stavmixer för att få en slätare konsistens.
- Häll upp degen i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn. Grädda ca 70 min i 180 graders varmluftsugn. Täck med folie om brödet börjar få för mycket färg. Låt svalna helt innan du skär upp det.
Gillar
Kommentarer
-
✌️🙏Jessica. Dina recepttips är alltid goda.
BRÖD i alla former är för goda för mig...men detta låter enkelt att få till v.b. Så det ska testas
Har dock ingen varmluft...vilka grader då ???
Trevlig helg 🐝🦋🐞
Senast uppdaterad 7 juni 2025 08:26
-
Hej Bella och tack för fina ord om goda recept😁🙏🏻 den här gången är det dock inte jag som kommit på receptet.
Du behöver öka graderna i vanlig ugn, testa på 200 grader och något längre gräddtid, kanske ytterligare 10 min.
Önskar dig en härlig dag!
-
🙏🙏 Detsamma till dig.
Logga in för att skriva en kommentar.