Potatissallad med sparris och rädisor
Idag bjuder vi på en vårig och fräsch potatissallad som fått sällskap av sparris och rädisa. Vinägretten har vi smaksatt med dill, honung och dijonsenap. Salladen passar fint ihop med varmrökt lax, eller till en kall marinerad kyckling- eller fläskfilé. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Govmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 25 g Vatten
- 600 g Potatis kokt
- 250 g Sparris grön el vit
- 100 g Rädisa
- 20 g Purjolök
- 25 g Olivolja
- 10 g Dijonsenap Martin & Servera IMP
- 5 g Flytande honung LUNE DE MIEL
- 2 msk Dill
Gör så här:
- Koka potatisen och häll av vattnet. Låt svalna helt, gärna över natten i kyl.
- Skär sparrisen i tre lika stora delar. Koka upp vatten och lägg ner sparrisen ca 1 minut. Ta upp och låt svalna. Skiva rädisorna.
- Blanda ihop ingredienserna till vinägretten i ett glas - dvs olja, vatten, dijonsenap, honung och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
- Halvera potatisarna och lägg upp på ett serveringsfat. Vänd ner rädisor och sparris. Häll över vinägretten och blanda väl. Strö över finhackad purjolök. Klart att servera!
Gillar
Kommentarer
-
Den som jag gjort i många år under namnet Fransk potatissallad. En stor favorit.
Logga in för att skriva en kommentar.