icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
21 april 2025 14:07
1

Potatissallad med sparris och rädisor

d1de907d-1621-4f99-93cf-016c6cd1071e.jpg

Idag bjuder vi på en vårig och fräsch potatissallad som fått sällskap av sparris och rädisa. Vinägretten har vi smaksatt med dill, honung och dijonsenap. Salladen passar fint ihop med varmrökt lax, eller till en kall marinerad kyckling- eller fläskfilé. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Govmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 25 g Vatten

  • 600 g Potatis kokt

  • 250 g Sparris grön el vit

  • 100 g Rädisa

  • 20 g Purjolök

  • 25 g Olivolja

  • 10 g Dijonsenap Martin & Servera IMP

  • 5 g Flytande honung LUNE DE MIEL

  • 2 msk Dill

Gör så här:

  1. Koka potatisen och häll av vattnet. Låt svalna helt, gärna över natten i kyl.
  2. Skär sparrisen i tre lika stora delar. Koka upp vatten och lägg ner sparrisen ca 1 minut. Ta upp och låt svalna. Skiva rädisorna.
  3. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten i ett glas - dvs olja, vatten, dijonsenap, honung och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halvera potatisarna och lägg upp på ett serveringsfat. Vänd ner rädisor och sparris. Häll över vinägretten och blanda väl. Strö över finhackad purjolök. Klart att servera!

Gillar

Kommentarer

  • 21 april 2025 19:46
    Digitali

    Den som jag gjort i många år under namnet Fransk potatissallad. En stor favorit.

Logga in för att skriva en kommentar.