Potatisfrittata med lax och spenat
Ett sätt att få i sig resistent stärkelse är genom att äta kokt, kall potatis. Det fina är att den går att värma upp därefter utan att förlora de positva egenskaperna av den resistenta stärkelsen. Om du redan har överbliven kokt potatis blir den här middagen en riktig latmansmiddag. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
600,0 gram Potatis rå
2,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
450,0 gram Bladspenat styckfryst Martin & Servera
8,0 st Ägg ekologiskt rått
20,0 gram Smör fett 80 %
0,5 tsk Salt
1,0 krm Svartpeppar
250,0 gram Lax rå
Gör så här:
1. Koka potatisen och låt svalna helt. Gärna i kyl över natten så resistent stärkelse hinner bildas.
2. Skiva och skär sedan potatisen i cm stora kuber. Skär laxen i lite större kuber.
3. Hacka löken och stek tillsammans med vitlök och smör i en stekpanna till löken får lite färg och känns mjuk.
4. Krama ur den tinade spenaten och lägg ner i stekjärnet tillsammans med löken. Fräs hastigt ett par minuter. Krydda med salt och peppar.
5. Blanda potatis, spenat och ägg i en smord ugnssäker form.
6. Vispa upp äggen i en bunke och häll sedan ner i gratängformen. Tryck till med händerna så det mesta blir täckt av äggen.
7. Sätt in i 175 graders ugn ca 20 minuter.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.