Potatis och zuccinisallad
Idag bjuder vi på en kall potatis- och zucchinisallad som passar fint ihop med fisk eller kallmarinerat kött som exempelvis rostbiff. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 400 g Potatis kokt
- 600 g Zucchini / Squash
- 1.5 dl Kvarg Naturell 0,3% 500 g LINDAHLS
- 3 msk Majonnäs fett 80%
- 30 g Lök röd
- 3 msk Bostongurka
- 2 msk Dill
- 1 msk Citronjuice färskpressad
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Skala zucchinin. Skär i lite större tärningar och stek någon minut i smör så den blir lite mjuk men har kvar sin spänst. Krydda med salt och peppar. Låt svalna helt.
- Skär den kokta kalla potatisen i tärningar. Lägg i en stor skål tillsammans med zucchinitärningarna.
- Bland ihop kvark, majonnäs, finhackad rödlök, finhackad dill, bostongurka och citronjuice. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över potatis- och zucchinin.
- Servera den kalla salladen till exempelvis lax, rostbiff eller fläskfilé.
Gillar
Kommentarer
-
✌️Men tack för tipset Jessica. Vi ska ha " nya " gäster på besök på lördag...så detta kommer precis lägligt.
Ska testas...
-
Kul med nya människor!
Hoppas receptet blir uppskattat🙏🏻🙋🏼♀️
Logga in för att skriva en kommentar.