icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
11 november 2018 10:24

Paleo fiskgratäng med dill och dijon

86983fa5-742b-4f07-848d-0bb4c68a1f28.jpg

Godmorgon! Ska alldeles snart bege mig hem till min syster för fars dag brunchförberedelser, men först ska jag dela med mig av ett kanongott recept!

Det här är en fiskgratäng med kokosgrädde istället för vanlig grädde, jag lovar dock att den inte smakar kokos! Självklart går det bra att använda vanlig grädde med om man föredrar detta. Moset gjorde jag på blomkål och jordärskocka och det blir helt magiskt gott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

 • 1 krm Svartpeppar

 • 1 nypa Salt

 • 600 g Torskrygg MSC 110-130 g Sannäs

 • 500 g Jordärtskocka

 • 500 g Blomkål

 • 2 st Äggula konventionellt

 • 4 dl Kokosgrädde 24% Kara

 • 1 knippe Dill

 • 1.5 msk Senap fransk

 • 1 klyfta(or) Vitlök

 • 1 st Lök gul eller röd

 • 15 g Kokosfett / Kokosolja

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka skockor och blomkål al dente. Tänk på att det tar längre tid för skockorna att bli färdiga.
 3. Finhacka löken och stek mjuk i ghee eller kokosolja.
 4. Lägg torskfileérna i en ugnsfast form och fördela den stekta löken ovanpå.
 5. Blanda kokosgrädden med finhackad dill, dijon och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
 6. Kör skockor och blomkål till mos i blender eller mixer. Blanda ner äggulorna och smaka av med salt och peppar. Spritsa därefter ut moset längs gratängformens kanter.
 7. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.

Kommentarer

 • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.