icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
2 juli 2017 21:02

Paleo banangröt

dc4fee9e-5779-4dd3-ac20-1f251a5a60f5.jpg

Är ni redo för en ny vecka? För många av er börjar semestern i morgon och då behöver man kanske inte planera vad man ska äta till frukost imorgon ;) Men för er andra kan den här banangröten som är helt fri från spannmål kanske vara något? Denna gröt är lätt en av mina personliga frukostfavoriter. Jag brukar göra dubbel sats och därmed har jag frukosten klar för kommande två dagar. Gröten går att äta både varm och kall och just nu får jag nog säga att jag föredrar den kall. Men det är ju smaksak. 

Ingredienser till 1 portion:
0,5 tsk kanel
30,0 gram Kokosmjölk
1,0 msk (Hela) Linfrön torkade
40,0 gram Jordgubbar frysta
100,0 gram Banan
3,0 st Ägg ekologiskt rått

Gör så här:
1. Mosa bananen och jordgubbarna. Vänd ner moset i en kastrull och tillsägg ägg, eventuellt lite kokosolja och kanel.

2. Vispa ihop till en jämn massa och låt småkoka på medel värme till önskad grötkonsistens uppnåtts. Rör runt ofta och håll koll då den lätt bränner fast i botten.  Häll sedan upp gröten i en skål och ervera tillsammans med kokosmjölk och pudra över lite extra kanel.

 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.