Matjeskrans
Idag bjuder vi på en midsommarkrans som består av matjessill, nypotatis, ägg, smörstekt kavring, gräddfil, rädisor och gräslök. Passar på att önska er alla en trevlig midsommar! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 g Sill matjessill konserv
- 500 g Färskpotatis rå
- 4 st Ägg konventionellt kokt
- 160 g Rädisa
- 1 dl Gräslök
- 1 dl Gräddfil fett 12%
- 50 g Stenbitsrom
- 3 Skiva(or) Rågsiktsbröd kavring fullkorn fibrer ca 7%
- 20 g Smör fett 80 %
Gör så här:
- Borsta potatisen och koka mjuk ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Låt därefter svalna helt innan du skivar dem.
- Skär kavringen i små, små kuber och stek i smör ca 6-8 minuter till de blir knapriga,
- Skiva de kokta, kalla äggen och finhacka rädisorna.
- Låt matjessillen rinna av väl i sil eller durkslag. Skär i munsbitar om det är hela filéer.
- Varva sill, potatis, ägg på ett stort uppläggningsfat. Klicka ut gräddfil och rom. Fördela kavring och rädisor på kransen. Toppa med finhackad gräslök.
Gillar
Kommentarer
-
Oj vad gott det ser ut, tack för tipset! Glad midsommar! 🥳☀️
-
Tack det samma🤗🥳
-
Alltså...vilken " midsommarkrans". Ser hur gott ut som helst.
TREVLIG HELG önskar även jag.
-
Tack Bella, det samma till dig!
-
Men åh! Det bästa av allt ju! Tack för receptet 🍓
-
Hoppas det ska smaka Nenna67😁
Logga in för att skriva en kommentar.