icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
16 juni 2024 19:50

Marinerade kycklingspett

c1e109a7-b501-4be4-8670-c113fca6202c.jpg

Idag bjuder vi på ett recept på en enkel marinad som passar fint till kyckling. Vi grillade kycklingen på kolgrill vilket ger en härlig smak. Servera tillsamamns med grönsaker och nypotatis för en riktig sommarkänsla. Du som är plusmedlem hittar även recpetet här.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 tsk Grovmalen svartpeppar

  • 1 msk Lökpulver

  • 1 msk Paprikapulver

  • 1 msk Rökt paprikapulver

  • 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 0.5 dl Chilisås glasflaska HEINZ

  • 2 msk Ostronsås Maekrua

  • 0.5 dl Soja kinesisk Inproba

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär kyclingfiléerna i långa bitar och häll över marinaden. Bland väl och låt stå i kyl minst en timme.
  3. Trä upp på grillspett av metall eller trä. Lägg spetten i blöt 30 min innan användning om du använder trä.
  4. Grilla spetten till de är genomgrillade.

Serveringstips

Med grönsaker och nypotatis

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.