icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
26 november 2017 09:58

LCHF: Vitkålsgratäng

233517fc-a4b5-4cc9-8d2b-dc8351a89a61.jpg

Här kommer ett recept på en supergod gratäng! God att servera till en bit kött. Man kan variera smaken genom att utesluta sambal oeleken och välja en färskost med smak istället. Du som är plusmedlem hittar receptet här. Hoppas det ska smaka!

Ingredienser till 4 portioner:
800,0 gram Vitkål
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
50,0 gram Smör fett 80 %
2,0 dl Creme fraiche fett 34%
200,0 gram Färskost fett 27% typ Philadelphia
1,5 tsk Sambal oelek
1,0 nypa Salt
1,0 krm Svartpeppar
150,0 gram Gratängost riven Martin & Servera

Gör så här:
1. Riv vitkålen med en osthyvel eller på en mandolin. Hacka löken.

2. Smält smöret i en stor stekgryta. Pressa ner vitlöken och vänd ner vitkål och lök. Låt steka mjukt i smöret ca 10 minuter.

3. Tillsätt färskost, crème fraiche och sambal oelek. Låt småputtra ca 5 minuter. Rör runt och smaka av med salt och peppar.

4. Häll upp i en gratängform. Strö över osten och låt grädda ca 20 minuter i 200 graders ugn.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.