LCHF: Vitkålsgratäng
Här kommer ett recept på en supergod gratäng! God att servera till en bit kött. Man kan variera smaken genom att utesluta sambal oeleken och välja en färskost med smak istället. Du som är plusmedlem hittar receptet här. Hoppas det ska smaka!
Ingredienser till 4 portioner:
800,0 gram Vitkål
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
50,0 gram Smör fett 80 %
2,0 dl Creme fraiche fett 34%
200,0 gram Färskost fett 27% typ Philadelphia
1,5 tsk Sambal oelek
1,0 nypa Salt
1,0 krm Svartpeppar
150,0 gram Gratängost riven Martin & Servera
Gör så här:
1. Riv vitkålen med en osthyvel eller på en mandolin. Hacka löken.
2. Smält smöret i en stor stekgryta. Pressa ner vitlöken och vänd ner vitkål och lök. Låt steka mjukt i smöret ca 10 minuter.
3. Tillsätt färskost, crème fraiche och sambal oelek. Låt småputtra ca 5 minuter. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
4. Häll upp i en gratängform. Strö över osten och låt grädda ca 20 minuter i 200 graders ugn.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.