icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 april 2018 10:11
7

LCHF scones

d759f8a3-99e6-4f32-8e99-821741e8119a.jpg

Här kommer ett recept på supergoda scones! Jag brukar fyrdubbla receptet och fryser sedan in bröden när jag väl bakar. De är goda bara med smör och ost, men ibland vill man ha en ännu matigare macka och då är favoritfyllningen skivad avokado, rökt lax, rödlök, ruccola och färskost.

Lufttorkad skinka, mozzarella, pesto och ruccola är inte heller en dum fyllning :D Receptet är beräknat till två bröd. Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Ingredienser till 2 bröd:
4,0 st Ägg Ekologiska Krav
2,0 msk (Hela) Linfrön torkade (går bra med chiafrön med)
15,0 gram Kokosfett / Kokosolja
0,5 dl Kokosnötmjöl (Märke: Arman Prana)
0,5 dl Kokosmjölk
1,0 msk Fiberhusk
0,5 tsk Salt
1,0 tsk Bakpulver

Gör så här:
1. Vispa äggen pösiga och blanda sedan med smält kokosolja och kokosmjölk.

2. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sedan ner i äggblandningen. Rör ihop till en smet och låt svälla ca 5 minuter.

3. Fukta händerna med vatten och forma degen till två runda bullar. Platta ut lite med händerna. Garnera eventuellt med lite frön.

4. Grädda sedan i 225 graders ugn ca 17 minuter. Låt svalna något innan du delar brödet.

Gillar

Kommentarer

  • 15 april 2018 15:44
    chicha

    Är det skillnad på kokosmjöl och kokosnötsmjöl? Någon som vet? 

    Har det förstnämnda, och alla andra ingredienser hemma. 

  • 15 april 2018 19:44
    seglar67

    Hej Jessica, det står inga näringsvärden i receptet? 

  • 16 april 2018 19:24

    Ja det kan vara skillnad på dessa. Fiberinnehållet varierar och då ändras även bakegenskaperna. 

    seglar67 Näringsvärdet står inte i min blogg, men om du klickar på receptet i menyn så får du upp näringsvärdet. 

  • 16 april 2018 19:45
    seglar67

    Nu funkade det när jag klickade på länken, igår stod det bara 0 överallt. Kanske berodde på dålig uppkoppling. Tack!

  • 2 maj 2018 19:18
    Lillamyy

    Du skriver att det går lika bra med Chiafrön som med linfrön och då undrar jag om det alltid (i alla olika recept) funkar lika bra med chiaförön com med linfrön. Och är det samma mängd rakt av? Är det 1 dl så är det 1 dl oavsett sort?  

  • 3 maj 2018 20:07

    Hej Lillamy!
    De funkar som bindmedel båda två, men chiafrön binder lite snabbare. Det bör gå att ersätta linfrön med chia i alla recept, men kanske att mängden kan behöva justeras något. Inget solklart svar smiley

  • 4 maj 2018 07:10
    Lillamyy

    Ja om de binder snabbare kan jag tänka mig att man kan minska mängden lite. 

    Tack för svaret smiley

Logga in för att skriva en kommentar.