LCHF Köttfärsgratäng med ädelost
Den här gratängen är en riktig höjdare! Det är svårt att misslyckas med ett recept som innehåller bacon, vitlök, och ost :D Jag brukar göra en stor blandad sallad och servera bredvid. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 600 g Fläskfärs gris fett 15 %
- 1 st Lök gul eller röd
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 paket(er) a´140 gr Gris bacon
- 200 g Champinjoner
- 150 g Gorgonzola Michelangelo
- 2 dl Creme fraiche fett 34%
- 400 g Broccoli
- 100 g Ost hårdost fett 28%
Gör så här:
- Skär champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Skär baconet i strimlor och fräs tillsammans med svamp, lök och pressad vitlök i en stekpanna.
- Tillsätt färsen och stek tills den får fin färg. Blanda ner gorgonzola och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Skär broccolin i buketter och skiva stammen. Lägg hälften av broccolin i en ugnsfast form och häll på färsblandningen. Toppa med resten av broccolin och strö över den rivna osten.
- Gratinera ca 20 minuter i 200 graders varm ugn.
Gillar
Kommentarer
-
Så gott! Den skall jag prova efter keto kickstarten, men oj, så många kcal det är i den
-
Det blir till middag i kväll! Definitivt! Jag har allt utom gorgonzolan hemma (som tur är!), men gambozola, brie, feta, mm finns i kylskåpet, så det är bara att prova något av dem... och så provar jag med halva mängden creme fraiche. Tack för receptet!
-
Ingen dum idé, bortsett från att jag byter allt högfett till lågfett eller ngt med mer protein förstås (som vanligt) så mina siffror blir lite annorlunda (555kcal, F28g, P59g, K9g) men ädelosten rör jag inte ... ja bortsett från att jag ökade mängden ost då
-
Feedback! Jag hittade även gorgonzola i kylskåpet! Vi är ostråttor i kvadrat😀 och brukar veckohandla så allt fanns hemma. Betyget blev: riktigt gott!
Logga in för att skriva en kommentar.