icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
8 december 2019 12:48
2

LCHF Janssons frestelse

15c1242e-cc80-49af-acdf-8aee86bc42d0.jpg

Redan andra advent! Julstämningen har inte riktigt infunnit sig hos mig, mycket med tanke på vädret här nere i Skåne. Men jag gör mitt bästa för att den ska infinna sig och pyntar lägenheten med julstjärnor, en och annan tomte och tänder lite ljus.

Ikväll ska vi hem till min syster på lite julmat. Jag ska ta med mig den här varianten av Janssons frestelse, som är gjord på rättika istället för potatis. Ett alternativ för de som vill hålla nere på kolhydraterna. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Önsar er en trevlig andra advent!

Ingredienser till 4 portioner:      

 • 500 g Rättika

 • 1 st Lök gul,

 • 1 burk(ar), a´125 g Ansjovis skarpsill inlagd

 • 2 dl Creme fraiche fett 34%

 • 100 g Färskost fett 27% typ Philadelphia

 • 1 dl Vispgrädde fett 40%

 • 1 nypa Svartpeppar, mald

Gör så här:

 1. Börja med att skala rättikan. Skiva den sedan i ca en halv cm skivor, som sedan skärs till stavar. Koka dessa i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt rättikan rinna av i durkslag eller sil.
 2. Skala och skiva löken tunt. Blanda crème fraicha, färskost grädde och peppar i en skål. Varva sedan rättika, lök ansjovis och sås om vartannat. Fick ihop tre lager rättika i den här formen. Grädda i 225 graders ugn ca 40 minuter.
 3. Täck med folie om gratängen börjar få för mycket färg.

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 dec 2019 17:12
  Bella50

  Vi gör också på rätttika. Ha det gott nu 👏😍

 • 10 dec 2019 18:25

  Tack det samma Bella :D

Logga in för att skriva en kommentar.