icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
11 augusti 2018 17:13
2

LCHF: Gyroskött

c22c4622-4071-4ee0-aced-172c798242a0.jpg

Visst har man kommit lite av sig sedan grillfördubet? Har ätit så mycket fisk, skaldjur och goda sallader men nu längtade jag verkligen efter kött. Det här receptet har min man skapat och är en av mina favoriter när det kommer till karré. Jag serverar alltid köttet med en klassisk gyrossallad, dvs finstrimlad isberg, tomat, gurka, fefferoni och en hemlagad tzatziki. Såå gott!

Ingredienser till 8 portioner:

50 g Kokosolja Virgin KRAV KUNG MARKATTA

50 g Smör fett 80 %

1200 g Gris fläskkarré rå

0.5 dl Sojasås

1 klyfta(or) Vitlök

30 g Sambal oelek

2 msk Spiskummin

1 msk Oregano 2 tsk Salt

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i strimlor.
  2. Smält smöret och kokosolja och blanda med soja, pressad vitlök och kryddor.
  3. Häll sedan ut köttet i en stor ugnssäker form och låt steka i ca 30 minuter. Höj därefter temperaturen till 250 grader och ändra till grilläge på ugnen. Låt grilla ca 10 minuter till, rör om då och då. Köttet ska se lite "torrt" och mörkt ut.
  4. Servera gärna med de klassiska gyrosgrönsakerna och en hemlagad tzatziki. Galet gott!

Gillar

Kommentarer

  • 27 aug 2018 11:21
    gittan52

    Vet inte om jag är trögfattad, men ska köttet stekas i smör- oljablandningen, eller ligga i de som en slags marinad först?

  • 27 aug 2018 19:21

    Det är som en marinad/kryddblanding som köttet ska blandas med och därefter stekas i ugnen med :)

Logga in för att skriva en kommentar.