icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 april 2021 12:01
4

Laxpaj med kikärtsskal

533d899b-a7a9-4471-b9b3-581dfdd60584.jpg

Hoppas ni alla har en fin påskhelg. Idag bjuder vi på en paj som till stor del består av ingredienser förknippade med påskeen. Jag har valt att använda mig av varmrökt lax men det går lika bra med färsk, kallrökt eller gravad. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:       

 

  • 1 nypa Salt

 

  • 1 krm Svartpeppar

 

  • 1 msk Vatten

 

  • 1 krm Salt

 

  • 300 g Kikärtor i burk SALTÅ KVARN

 

  • 4 msk mjöl Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl

 

  • 30 g Smör fett 80 %

 

  • 400 g Lax urtagen varmrökt

 

  • 1 st Lök gul,

 

  • 1 klyfta(or) Vitlök

 

  • 120 g Spenat färsk

 

  • 1 msk Smör fett 80 %

 

  • 3 st Ägg konventionellt rått

 

  • 3 dl Mjölk fett 3%

 

  • 80 g Ost hårdost fett 28%

Gör så här:

  1. Mixa ihop kikärtor, mandelmjöl, smör, vatten och salt till en deg. Tryck ut i en pajform, nagga och grädda därefter 15 minuter i 150 graders ugn.
  2. Finhacka löken och fräs tillsammans med pressad vitlök i smör.
  3. Tillsätt spenaten när löken är mjuk och fräs hastigt så att spenaten mjuknar något.
  4. Fyll pajskalet med spenatfräs och lägg bitar av lax ovanpå.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över formen och grädda ca 40 minuter. Känn efter med en sticka så att det är färdigt.

Gillar

Kommentarer

  • 4 april 2021 12:19
    klaraelv

    Den ska jag prova till veckan, har lite gravlax i frysen och kikärtor i skafferiet som annars troligen blir slängda.

    Blir spännande att prova.

  • 4 april 2021 12:29

    Då vet man vad man ska ha till middag ikväll, ser vädligt gott ut J! smiley

  • 4 april 2021 13:38
    Lovis

    Passar perfekt, undrade just vad jag skall laga till med all lax jag har, både gravad, varm- och kallrökt. Tack för tipset. Jag får antingen ta mandelmjölk eller vispgrädde/vatten-mix. Det funkar fint det också. wink

  • 7 april 2021 13:38

    Håller med er, bra att ta tillvara vad som finns i frys och skafferi :) Hoppas det ska smaka!

Logga in för att skriva en kommentar.