icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jessicas blogg

1015153
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
19 april 2019 17:20

Lax och räktårta på fröbotten

567d964e-888d-4abc-bc88-53dc43fd3684.jpg

Här kommer ett recept på en variant av den klassiska matjestårtan! Sillen är utbytt mot lax och räkor och botten består av frön istället för kavring. Passar dig som kör LCHF (även strikt) och dig som som inte tål gluten. Glad påsk alla! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 8 portioner:       

  • 50 g Smör fett 80 %
  • 1 nypa Salt
  • 1 dl Linfrön torkade
  • 1 dl Sesamfrön torkade
  • 0.5 dl Solrosfrön torkade
  • 0.5 dl Pumpafrön squashfrön torkade
  • 1 msk Fiberhusk
  • 4 g Gelatinblad gelatinpulver
  • 100 g Lax sida kallrökt
  • 200 g Räkor MSC skalade 250-350 Coldwater Prawn
  • 3 dl Creme fraiche fett 34%
  • 200 g Färskost Pepparrot CANTADOU
  • 0.5 st Lök röd
  • 2 msk Dill
  • 0.5 dl Gräslök
  • 50 g Stenbitsrom
  • 1 st Ägg konventionellt rått

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Mixa frön och fiberhusk som hastigast i en matberedare. Blanda ihop med ägg och smält smör. Tryck ut i en form med avtagbar botten. Krydda med salt och grädda ca 12 minuter i 175 grader varm ugn.
  3. Blanda ihop crème fraiche, färskost, finhackad rödlök och dill.
  4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter och smält försiktigt på svag värme. Rör sedan ner dessa i färskostblandningen. Tillsätt finhackade räkor samt finhackad lax.
  5. Bred blandningen ovanpå den avsvalnade fröbottnen. Garnera med löjrom och gräslök.

Serveringstips

 

Som förrätt eller som en del av en buffé. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.