Lax och räktårta på fröbotten
Här kommer ett recept på en variant av den klassiska matjestårtan! Sillen är utbytt mot lax och räkor och botten består av frön istället för kavring. Passar dig som kör LCHF (även strikt) och dig som som inte tål gluten. Glad påsk alla! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 8 portioner:
- 50 g Smör fett 80 %
- 1 nypa Salt
- 1 dl Linfrön torkade
- 1 dl Sesamfrön torkade
- 0.5 dl Solrosfrön torkade
- 0.5 dl Pumpafrön squashfrön torkade
- 1 msk Fiberhusk
- 4 g Gelatinblad gelatinpulver
- 100 g Lax sida kallrökt
- 200 g Räkor MSC skalade 250-350 Coldwater Prawn
- 3 dl Creme fraiche fett 34%
- 200 g Färskost Pepparrot CANTADOU
- 0.5 st Lök röd
- 2 msk Dill
- 0.5 dl Gräslök
- 50 g Stenbitsrom
- 1 st Ägg konventionellt rått
Gör så här:
- Smält smöret.
- Mixa frön och fiberhusk som hastigast i en matberedare. Blanda ihop med ägg och smält smör. Tryck ut i en form med avtagbar botten. Krydda med salt och grädda ca 12 minuter i 175 grader varm ugn.
- Blanda ihop crème fraiche, färskost, finhackad rödlök och dill.
- Blötlägg gelatinbladen 5 minuter och smält försiktigt på svag värme. Rör sedan ner dessa i färskostblandningen. Tillsätt finhackade räkor samt finhackad lax.
- Bred blandningen ovanpå den avsvalnade fröbottnen. Garnera med löjrom och gräslök.
Serveringstips
Som förrätt eller som en del av en buffé.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.