Lax med parmesanstuvad spenat
Här kommer ett recept på en enkelt keto-rätt som är både mättande och ljuvligt god. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Flingsalt
- 560 g Laxfilé - portion FINDUS
- 1 st Citron
- 260 g Spenat färsk
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 60 g Färskost fett 27% typ Philadelphia
- 0.5 dl Kvarg färskost fett 10% Kesella
- 0.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 0.5 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader. Lägg laxfileérna i en ugnsfast form. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och tillaga ca 40 minuter.
- Smält smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Låt fräsa till löken blir mjuk.
- Tillsätt spenaten och fräs till vätskan från spenaten nästan är borta. Tillsätt färskost, kesella och finriven parmesan. Rör om till osten smälter och spenaten fått en krämig konsistens. Krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar.
- Pressa citron över laxfiléerna innan servering. Servera tillsammans med den stuvade spenaten.
Gillar
Kommentarer
-
Mums för både ÖGA & GOM
Senast uppdaterad 16 september 2022 07:47
-
Kan bara instämma Bella
-
Önskar dig allt gott i livet Jessica. 👌😍
-
Tack detsamma fina Bella
Logga in för att skriva en kommentar.