Lax i citronsås
Här kommer ett recept på en enkel och lättlagad vardagsrätt som smakar gudomligt! Laxfilé med en krämig citronsås. Serveras med kokt potatis alternativt kokt broccoli eller blomkål beroende på diet och koståhållning. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Mellanmaled svartpeppar
- 1 Nypa Salt
- 600 g Laxfilé - portion FINDUS
- 3 dl Vispgrädde fett 40%
- 1 dl Creme fraiche fett 34%
- 1 st Citron
- 0.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 0.5 dl Gräslök
- 0.5 dl Dill
Gör så här:
- Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
- Vispa ihop grädde, crème fraiche, skal och saft av citron, parmesan och dill i en kastrull. Häll sedan såsen över laxen.
- Grädda ca 15 minuter i 150 graders ugn. Höj därefter tempen till 250 grader och ställ på grill. Låt grädda ytterligare 10 minuter.
- Strö över finklippt gräslök innan servering.
Serveringstips
Med kokt potatis alternativt kokt broccoli eller blomkål beroende på diet.
Gillar
Kommentarer
-
blir pröva
Logga in för att skriva en kommentar.