icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
13 september 2021 15:32

Lammrostbiff med kantareller och jordärtskocka

c851b123-bfc3-4173-a731-6207293576dd.jpg

Här kommer ett recept som passar bra nu när hösten är på ingång och skogen bjuder på både kantareller och lingon. Tyvärr bor jag för långt söderut för att hitta lingon, men ryktet säger att det sak finnas kantareller även i de skånska skogarna. Har tyvärr inte lyckats hitta några ännu, letar antagligen på fel ställe smiley Lammrostbiffen gifter sig fint med jordärstkockorna, de smörstekta kantarellerna och de syrliga lingonen. Du som är plusmedlem hittar även recpetet här. 

Ingredienser till 4 portioner:         

 • 1 tsk Salt

 • 600 g Lammrostbiff utan kappa CHOSEN BY FARMERS

 • 500 g Jordärtskocka

 • 250 g Broccoli

 • 0.5 msk Lingon

 • 30 g Smör fett 80 %

 • 0.5 tsk Mellanmalen svartpeppar

 • 0.5 dl Lingon

 • 400 g Kantareller

Gör så här:

 1. Stek köttet runt om i smör i en stekpanna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg därefter i en ugnssäker form. Sätt i en köttermometer och stek färdigt i 125 graders ugn till termometern visar 60-62 grader.
 2. Koka jordärskockorna i vatten. Det tar ca 20 minuter beroende på storlek. Känn efter med en sticka så de är mjuka. Skala skockorna efter de kokat klart.
 3. Dela broccolin i mindre buketter. Låt koka upp i vatten och sjud därefter klart. Känn efter så att den har lite tuggmotstånd innan du slår av vattnet.
 4. Rensa och putsa kantarellerna. Dela i mindre bitar. Stek i torr stekpanna tills vätskan avdunstat. Tillsätt därefter smör och stek till kantarellerna får lite färg.
 5. Skär upp köttet och servera tillsammans med jordärtskocka, broccoli och smörstekta kantareller. Toppa med lingon.

Gillar

Kommentarer

 • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.