icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
16 maj 2021 11:38
3

Lammfärsbiffar med chili, vitlök, citron och koriander

5f8d6a9c-b90e-4d62-b45e-16a201dfa947.jpeg

Älskar dessa biffarna! Mycket saftiga och smakrika!. Jag är också väldigt glad för lamm, men om du inte gillar lamm så går det självklart att byta ut färsen mot nöt, fläsk eller kyckling. Jag brukar servera biffarna med en stor sallad och en sås gjord på créme fraiche smaksatt med lime och vitlök. Är även gott med ugnsbakad klyftpotatis till beroende på val av diet.  Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1 nypa Salt

  • 1 kruka Koriander

  • 1 st Chilifrukt, röd

  • 500 g Lammfärs 13-15 % Martin & Servera

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 0.5 st Citron

  • 1 msk Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Lägg ner färsen i en bunke. Kärna ur chilin och finhacka den. Pressa ner vitlöken. Skala och finhacka den gula löken och grovhacka koriandern. Riv citronskalet och pressa ner saften från citronen. Tillsätt salt och blanda allt väl.
  2. Forma färsen till åtta biffar.
  3. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna hastigt på båda sidor tills de får färg.
  4. Lägg därefter i en ugnssäker form och stek färdigt i varmluftsugn på 125 grader ca 10 minuter.

Gillar

Kommentarer

  • 16 maj 2021 11:51
    klaraelv

    Ungefär som jag brukar göra dem, skillnaden är att jag använder rosmarin, timjan och dragon inte koriander, lamm är så gott. Tack för tipset.

  • 16 maj 2021 21:41
    Bella50

    Gör nog som klaraelv...byter bort koriander.

    Vi är inte riktigt kompisar...inte än iaf. 

    Senast uppdaterad 16 maj 2021 21:42

  • 26 maj 2021 12:27

    Precis som ett recept ska vara! Se hur grunden är, sen lägg till och dra ifrån efter tycke och smakyesheart

Logga in för att skriva en kommentar.