icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jessicas blogg

1027099
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
27 april 2019 15:49
2

Kycklinggratäng med mangochutney och curry

e373b3e7-b37a-489e-a7a8-fca224169990.jpg

Här kommer ett väldigt enkelt men ack så gott recept. Först bryner man hela kycklngbröst runt om i en stekpanna. Därefter hackas grönsaker som läggs ovanpå fileérna. Sedan blandar man ihop alla ingredienser till såsen och häller denna ovanpå. Skjuts in i ugnen och 25 minuter senare är det klart! Servera med blomkålsris eller vanligt ris. Du som här plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser 4 portioner:      

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 2 tsk Curry

  • 4 st Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 1 st Paprika röd

  • 200 g Mango

  • 200 g Minimajskolvar SUN VALLEY

  • 20 cm Purjolök

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 3 dl Creme fraiche fett 34%

  • 2 dl Kokosmjölk,

  • 15 g Sambal oelek

  • 4 msk Mango Chutney

  • 1 msk Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Smält smöret i stekpanna och bryn därefter kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg därefter filéerna i en ugnsfast form.
  2. Skär paprikan i 2 cm stora bitar, halvera majsarna längsmed och skiva purjon i tunna skivor. Skär mangon i 1 cm stora bitar. Fördela grönsakerna ovanpå fileérna.
  3. Blanda ihop crème fraiche, kokosmjölk, sambal oelek, mango chutney, pressad vitlök och curry. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen. Ställ in i 200 grader varm ugn och gratinera ca 25 minuter.
  4. Servera med kokt blomkålsris alternativt vanligt ris.

Kommentarer

  • 27 apr 2019 17:55
    Lovis

    Mmmm, låter jättegott, det ska jag prova smiley Den får du gärna bjuda på under vår resa...

    Senast uppdaterad 27 apr 2019 17:56

  • 27 apr 2019 19:02

    Den är superenkel och och god! Het och söt, vilket man kan öka eller minska efter tycke och smak. 

    Menyn för resan är redan spikad, just den här rätten är inte med, men hoppas maten ändå kommer falla väl i smaksmiley 

    Ska bli så kul att träffas!

    Ses snart!

Logga in för att skriva en kommentar.