Kycklingfärs med stekt ris
Här kommer ett supergott, enkelt och förhållandevis billigt recept på stekt ris. Jag har använt kycklingfärs i receptet, men det går att byta ut mot annan färs efter tycke, smak och plånbok. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Salt
- 2 tsk Sambal oelek
- 2 msk Riven ingefära
- 500 g Kycklingfärs KRONFÅGEL
- 2 dl Ris långkornigt okokt
- 500 g Broccoli
- 20 cm Purjolök
- 2 msk Olivolja
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 msk Japansk sojasås EKO URTEKRAM
- 2 msk Sesamfrön torkade
- 1 st Lime
Gör så här:
- Tillaga riset enligt anvisning på förpackning. Låt svalna något.
- Skär broccolin i små buketter, skala och skiva stammen. Skala och finhacka vitlöken. Stek vitlök och broccoli i olja i en stekpanna tills det får lite färg och mjuknat lite. Ta upp och lägg åt sidan.
- Skölj och ansa purjolöken. Skär i tunna skivor. Stek denna tillsammans med kycklingfärsen i olja i en stekpanna. Låt få lite färg. Blanda därefter ner finriven ingefära, sambal oelek och soja. Smaka av med salt.
- Rör ner riset i kycklingfärsen och blanda.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Strö fröna över kycklingfärs och ris. Servera tillsammans med limeklyftor och pressa över vid servering.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.