Kyckling Alfredo med blomkål
Efter ungefär fem timmars djupdykning i böcker om KBT och beteendeanalys var det en fröjd att ställa sig i köket :D Också tacksam för att en fantastiskt god middag inte behöver ta speciellet lång tid att tillaga En klassisk kyckling Alfredo tillagas med pasta, men den här kolhydratsnåla varianten med blomkål är ett alternativ för dig som undviker kolhydrater. Du som är plusmedlem hittar som vanligt receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 Nypa Salt
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 600 g Blomkål
- 1 paket(er) a´140 gr Gris bacon
- 3 dl Vispgrädde fett 40%
- 100 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 160 g Spenat färsk
- 1 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
- Hacka bacon och knaperstek i en torr stekpanna. Lägg därefter baconet åt sidan på en tallrik.
- Spar stekfettet från baconet och pressa ner vitlök i detta. Strimla kycklingen och stek i baconfettet. Ta upp och lägg åt sidan när den fått färg och är genomstekt.
- Fräs därefter spenaten hastigt.
- Lägg kyckling, bacon och spenat i en stekgryta eller stor kastrull. Häll på grädde och tillsätt finriven parmesan. Låt koka upp och sjuda på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
- Dela blomålen i buketter. Koka upp vatten i en kastrull och förväll blomkålen några minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda därefter ner blomkålen i grytan och rör om väl. Servera direkt, eller garnera med ost och ställ in i ugn ca 10 min på 225 grader.
Gillar
Kommentarer
-
Mumsigt som vanligt 😋👍
Logga in för att skriva en kommentar.