icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jessicas blogg

1026694
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
19 oktober 2019 20:03
1

Kyckling Alfredo med blomkål

db25ebc5-35fd-4709-96ca-7cf70c149115.jpg

Efter ungefär fem timmars djupdykning i böcker om KBT och beteendeanalys var det en fröjd att ställa sig i köket :D Också tacksam för att en fantastiskt god middag inte behöver ta speciellet lång tid att tillaga yes En klassisk kyckling Alfredo tillagas med pasta, men den här kolhydratsnåla varianten med blomkål är ett alternativ för dig som undviker kolhydrater. Du som är plusmedlem hittar som vanligt receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 Nypa Salt

  • 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 600 g Blomkål

  • 1 paket(er) a´140 gr Gris bacon

  • 3 dl Vispgrädde fett 40%

  • 100 g Parmesanost hårdost riven fett 30%

  • 160 g Spenat färsk

  • 1 klyfta(or) Vitlök

Gör så här:

  1. Hacka bacon och knaperstek i en torr stekpanna. Lägg därefter baconet åt sidan på en tallrik.
  2. Spar stekfettet från baconet och pressa ner vitlök i detta. Strimla kycklingen och stek i baconfettet. Ta upp och lägg åt sidan när den fått färg och är genomstekt.
  3. Fräs därefter spenaten hastigt.
  4. Lägg kyckling, bacon och spenat i en stekgryta eller stor kastrull. Häll på grädde och tillsätt finriven parmesan. Låt koka upp och sjuda på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela blomålen i buketter. Koka upp vatten i en kastrull och förväll blomkålen några minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda därefter ner blomkålen i grytan och rör om väl. Servera direkt, eller garnera med ost och ställ in i ugn ca 10 min på 225 grader.

Gillar

Kommentarer

  • 20 okt 2019 07:34
    Bella50

    Mumsigt som vanligt 😋👍

Logga in för att skriva en kommentar.