Krossad nypotatis med brynt smör
Finns det något jag njuter av i säsong så är det nypotatis (och jordgubbar )! En variant som jag anammat på sistone är den här krossade varianten av potatis med brynt smör. Herregud så gott! Funkar både till matjessill, annan fisk eller grillat kött. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 Nypa flingsalt
- 600 g Färskpotatis rå
- 50 g Smör fett 80 %
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 0.5 dl Gräslök
Gör så här:
- Skrubba potatisen och koka därefter i vatten tills den är klar. Känn efter med sticka.
- Lägg upp potatisen på ett fat och krossa lätt med en gaffel.
- Bryn smöret på svag värme. Pressa ner vitlöken när smöret börjar bli gyllene och ta bort kastrullen från värmen.
- Ringla eller skeda över det brynta smöret på potatisen.
- Häll över den finklippta gräslöken och strö över flingsalt.
Gillar
Kommentarer
-
Alltså, Jessica, det går bara inte att beskriva hur ljuvligt gott detta är! En av mina favvisar, jag behöver inget till, det är ren njutning att äta bara potatisen, men ok, som du skriver, det funkar till nästan allt.
Logga in för att skriva en kommentar.