icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
12 januari 2019 18:57
5

Kokosgrädde istället för "vanlig grädde"

3f08b61c-cefa-46b0-9213-cc0d59ea8301.jpg

Många är idag känsliga mot lakots, eller undviker mjökprodukter av andra skäl. Själv använder jag i stort sett alltid kokosmjölk eller kokosgrädde istället för animailska produkter. Det funkar som ersätting för grädde i kaffet, som grytbas och ersätter enkelt grädden i en brunsås. Och jag lovar...ingen kommer märka skillnad. Har "kokos-hatare" i bekantskapskretsen, men ännu är det ingen som kommit på miglaugh.

Nästa gång du ska göra en sås eller gryta - prova att byta ut grädden mot kokosgrädde. Återkom gärna med synpunker och reflerktioner!

Kommentarer

  • 12 januari 2019 20:58

    Här används mest Oatleys iMat i den dagliga matlagningen och osötad mandeldryck i kaffet. Kokosmjölk vid asiatiska grytor och Pulled Jackfruit.

  • 13 januari 2019 08:48
    Tita

    Jag hör till kokoshatarna och jag vågar inte prova p gr a att jag är känslig för kokossmaken vill inte förstöra en hel gryta!  

    Jag gillar varken doften eller smaken vet inte riktigt varför!??

  • 13 januari 2019 09:43

    Föredrar Oatlys produkter, jag tycker inte om smaken av kokos även om jag kan acceptera den i vissa sammanhang för familjens skull. T ex är de väldigt förtjusta i min wok som jag smaksätter med kokosgrädde, mangochutney och anchochili eller något annat lite hetare.

    Jag tycker det luktar som det där mamma smetade in sig i när jag var liten, hon ville så gärna vara brun och hade nån sörja som luktarde kokos som skulle göra henne brunare i solen som en slags omvänd solkräm? Jag kan meddela att jag redan i späd ålder lärde mig att det där luktade godare än det smakade.

    Fast värre än kokosmjölk eller kokosgrädde är flarnen, de där torra sakerna som kilar in sig mellan tänderna och som tar sju svåra år att bli av med som man ska rulla kokosbollar i. Där har ni en riktigt hemsk sak smiley 

     

  • 13 januari 2019 10:53

    Hahaha, tänk så olika vi är. Själv känner jag inte av kokossmaken längre, kanske för att jag använt det så länge som ersättning. Har också testat Oatly samt mandelmjölk, med det ger inte samma krämighet på grund av den låga fetthalten. Och jag gillar ju krämigt :D

    Det finns mång olika märken, och jag har hittat en favorit som är krämig och inte är "skiktad", dvs kokosmassan är inte separerad från kokosvattnet. Kanske att det också spelar roll?

    Tita, jag vill inte heller att du ska förstöra en hel gryta. Det skulle verkligen vara synd. Men kke du kan testa i en brunsås? Min syster är en riktig kokoshatare och skulle antagligen svimmat om hon visste att brunsåsen jag serverat de senaste åren har en bas av kokosgrädde :D I början 

    Förstår vad du menar med kokosdoften Lady G. Hawaiian Tropic :D Den klarar jag inte heller av!

  • 13 januari 2019 15:29

    hahaha så kanske den hette, jag minns doften specifikt laugh

     

Logga in för att skriva en kommentar.