Kokosgrädde istället för "vanlig grädde"
Många är idag känsliga mot lakots, eller undviker mjökprodukter av andra skäl. Själv använder jag i stort sett alltid kokosmjölk eller kokosgrädde istället för animailska produkter. Det funkar som ersätting för grädde i kaffet, som grytbas och ersätter enkelt grädden i en brunsås. Och jag lovar...ingen kommer märka skillnad. Har "kokos-hatare" i bekantskapskretsen, men ännu är det ingen som kommit på mig.
Nästa gång du ska göra en sås eller gryta - prova att byta ut grädden mot kokosgrädde. Återkom gärna med synpunker och reflerktioner!
Kommentarer
-
Här används mest Oatleys iMat i den dagliga matlagningen och osötad mandeldryck i kaffet. Kokosmjölk vid asiatiska grytor och Pulled Jackfruit.
-
Jag hör till kokoshatarna och jag vågar inte prova p gr a att jag är känslig för kokossmaken vill inte förstöra en hel gryta!
Jag gillar varken doften eller smaken vet inte riktigt varför!??
-
Föredrar Oatlys produkter, jag tycker inte om smaken av kokos även om jag kan acceptera den i vissa sammanhang för familjens skull. T ex är de väldigt förtjusta i min wok som jag smaksätter med kokosgrädde, mangochutney och anchochili eller något annat lite hetare.
Jag tycker det luktar som det där mamma smetade in sig i när jag var liten, hon ville så gärna vara brun och hade nån sörja som luktarde kokos som skulle göra henne brunare i solen som en slags omvänd solkräm? Jag kan meddela att jag redan i späd ålder lärde mig att det där luktade godare än det smakade.
Fast värre än kokosmjölk eller kokosgrädde är flarnen, de där torra sakerna som kilar in sig mellan tänderna och som tar sju svåra år att bli av med som man ska rulla kokosbollar i. Där har ni en riktigt hemsk sak
-
Hahaha, tänk så olika vi är. Själv känner jag inte av kokossmaken längre, kanske för att jag använt det så länge som ersättning. Har också testat Oatly samt mandelmjölk, med det ger inte samma krämighet på grund av den låga fetthalten. Och jag gillar ju krämigt :D
Det finns mång olika märken, och jag har hittat en favorit som är krämig och inte är "skiktad", dvs kokosmassan är inte separerad från kokosvattnet. Kanske att det också spelar roll?
Tita, jag vill inte heller att du ska förstöra en hel gryta. Det skulle verkligen vara synd. Men kke du kan testa i en brunsås? Min syster är en riktig kokoshatare och skulle antagligen svimmat om hon visste att brunsåsen jag serverat de senaste åren har en bas av kokosgrädde :D I början
Förstår vad du menar med kokosdoften Lady G. Hawaiian Tropic :D Den klarar jag inte heller av!
-
hahaha så kanske den hette, jag minns doften specifikt
Logga in för att skriva en kommentar.