Köttförsgratäng med vitkål och morot
Här kommer ett recept på en enkel vardagsrätt med köttfärs och mycket grönsaker. Gratängen går utmärkt att frysa och är tacksam att göra lunchlådor av. En portion innehåller endast:
Kcal: 482
Kolhydrater: 13 g
Fett: 30 g
Protein: 37 g
Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Hoppas det ska smaka!
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 tsk Mellanmalen svartpeppar
- 1.5 tsk Salt
- 1.5 msk Oregano
- 600 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 10 cm Purjolök
- 200 g Morot
- 600 g Vitkål
- 2 msk Chilisås glasflaska HEINZ
- 120 g Ost hårdost fett 26%
-
Gör så här:
- Strimla vitkålen tunt med kniv eller osthyvel. Dela därefter strimlorna i kortare bitar. Riv morot på grövsta sidan av rivjärnet. Skiva purjolöken tunt. Lägg grönsakerna i en stor bunke.
- Lägg ner köttfärsen i bunken med grönsaker. Pressa ner vitlök och tillsätt kryddorna. Blanda väl.
- Platta ut färsblandningen i en ugnssäker form som är ca 21x31 cm. Pensla ut chilisåsen ovanpå.
- Riv osten och strö över gratängen. Gratinera i 180 graders varmluftsugn ca 35 minuter.
Variationstips
Färsen kan bytas ut mot annan färs. Välj en magrare ost om du vill ha färre kalorier.
Gillar
Kommentarer
-
Är viktål en NY kålsort, Jessica ?? 🤔
Ursäkta...jag kunde inte låta bli...😂😂😂
Receptet ska testas, helt klart.
Ha det gott ✌️
Senast uppdaterad 24 augusti 2021 11:34
-
jag dör! Så fel det kan bli, tackar för att du uppmärksammade detta!!!
-
Det är ingen katastrof...blir så för mig ofta...så mottagaren får gissa hej vilt ibland
Senast uppdaterad 25 augusti 2021 22:30
Logga in för att skriva en kommentar.