Köttfärssås med salsiccia
Längtar ni precis som jag tilbaka till vardagen, rutiner och lunchlådor? Här följer ett recept på en ljuvlig köttfärssås med smak av fänkål, vitlök, paprika och oregano. Servera tillsammans med valfri pasta, shiratakinudklar eller smörfräst finstrimlad vitkål - beroende på kosthållning och kaloriintag. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 200 g Salsiccia italiensk korv
- 400 g Köttfärs blandfärs (70% nöt 30% gris)
- 1 st Lök gul,
- 1 st Paprika grön
- 200 g Champinjoner
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
- 400 g Shiratakinudlar
- 40 g Ruccolasallat
- 0.5 dl Chilisås glasflaska HEINZ
- 50 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
Gör så här:
- Skär ett snitt i korvarna och tryck ut innehållet i en djupare stekpanna tillsammans med blandfärsen. Finfördela och stek under omrörning.
- Skala löken, finhacka och tillsätt denna i färsblandningen. Stek tills färsen känns något torr.
- Finhacka paprikan och tillsätt denna, krossade tomater och chilisås. Låt småsjuda ca 20 minuter.
- Skölj av shiratakinudlarna och servera tillsammans med köttfärssåsen. Toppa med ruccola och finriven parmesan precis innan servering.
Serveringstips
Med pasta, shiratakinudlar, eller smörfräst vitkål.
Gillar
Kommentarer
-
Ser gott ut J och ja jag längtar till vardagen, helst utan pandemi med
Logga in för att skriva en kommentar.