icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
8 juni 2022 18:57
4

Köttfärsgratäng med fetaost och aubergine

16e903a0-dde8-4265-85be-c303ac92e5f0.jpg

Idag bjuder jag på en köttfärsgratäng som påminner om klassikern moussaka.  Jag har valt att smaksätta såsen med fetaost - supergott! Till gratängen gjorde jag en enkel pizzasallad men det går lika bra att göra en blandad grönsallad. Du som är plusmedlem hittar även recetet här.

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 0.5 tsk Chiliflakes

  • 1 msk Oregano

  • 1 tsk Paprikapulver

  • 1 krm Mellanmalen svartpeppar

  • 1 tsl Salt

  • 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 st Paprika röd

  • 2 st Aubergine

  • 1 msk Olivolja

  • 100 g Fetaost fett 25%

  • 60 g Ost hårdost fett 28%

  • 1 burk Tomater krossade konserv m lag

  • 2 msk Chilisås glasflaska HEINZ

  • 1 msk Tomatpuré konc konserv

  • 2 dl Matlagningsgrädde fett 15%

Gör så här:

  1. Skölj auberginerna. Skär på längden i ca 0,5 cm tjocka skivor. Placera på bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och salta. Ställ in i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  2. Bryn färsen i en stekpanna. Tillsätt hackad lök och pressa ner vitlök. Stek till färsen nästan är genomstekt.
  3. Hacka paprikan fint och vänd ner denna i färsblandningen. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, paprikapulver och oregano.
  4. Tillsätt krossade tomater, chilisås och tomatpuré och låt småputtra ca 10 minuter.
  5. Smula fetaosten och blanda med grädde. Krydda med oregano och svartpeppar.
  6. Varva köttfärs, aubergine och fetaostsås i en gratängform. Låt översta lagret bestå av köttfärs och fetaostsås. Toppa med riven ost.
  7. Gratinera ca 20 minuter i 225 graders ugn. Servera tillsammans med en blandad sallad.

Variationstips

Grädden kan bytas ut mot en magrare variant, eller till ett växtbaserat alternativ. 

Serveringstips

Med en blandad sallad

Gillar

Kommentarer

  • 10 juni 2022 08:02
    Bella50

    Låter supergott... Och vi som gärna äter Vego ska prova med Cornfärs. Det gillade vi när vi testade. 

    Sorry... Men du vet ju hur jag ändrar och fixar Jessica... Smakerna finns ju där iaf.

    Ha det fint nu 👍😀

  • 14 juni 2022 18:23

    Jag gillar att du går din egen väglaugh Får lite inspiration, men ändrar så det passar dig och dina behovyes

  • 14 juni 2022 21:22
    MagganD

    Den där ska definitivt testas, men med vispgrädde. 🙈😋👍😉

  • 15 juni 2022 17:17

    Blir säkert ännu godare då Maggan😁👍🏻

Logga in för att skriva en kommentar.