Kikärtsfrallor
Frallor gjorda på bönor..kan det verkligen vara gott? Det var min tanke när min vän bjöd mig på frukost häromdagen. Utseendet var det inget fel på, såg ut som "vanliga" bullar och efter första tuggan kunde jag konstatera att även smaken gick hem Bönor innehåller en masssa resistent stärkelse vilket hjälper oss att hålla ett stabilt blodsocker samtidigt som det fungerar som bra mat åt våra goda tarmbakterier. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 tsk Salt
- 1 tsk Bikarbonat
- 3 st Ägg konventionellt rått
- 280 g Kikärter konserv
- 2 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 2 msk Fiberhusk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ner kikärterna i en sil och skölj noga.
- Mixa ihop kikärtor och ägg med en stavmixer.
- Blanda därefter ner fiberhusk, vinäger, bikarbonat och salt. Mixa ihop ytterligare till en jämn smet.
- Fukta din händer och gör fyra bullar av smeten. Lägg på bakpappersklädd plåt och garnera med valfria frön och gryn.
- Grädda ca 25.30 minuter och låt därefter svalna på galler.
Gillar
Kommentarer
-
Det ser och låter ju gott.
Undrar bara om jag som älskar mackor skulle klara av att sansa mig...🥴
Jag ska regga och se hur E% ligger...så kan jag ju ha dom till en soppa.
Frukost äter jag inte.
Tack 😄✌️
-
Förstår dina tankebanor och det är superbra att ha koll på sina triggers
!
-
Dessa ska jag nog pröva nångång...brukar kunna hålla mig måttfull så länge det inte är mjöl i brödet
-
Vi använder kikärtsmjöl till omelett och frittata m.m. Och kikärtsspad är fantastiskt att använda istället för äggvita i de flesta recept, särskilt till maränger. Men själva kikärtorna används mest till falafel och hummus.
-
Prova detta...det var det godaste substitutbröd vi ätit. Gjorde Hamburgerbröd idag
-
Visst var de goda! All cred till upphovskmakaren som kom på det här receptet.
Har till och med fått godkänt av mannen som varken gillar bönor eller "brödsubstitut"
och det tycker jag säger en del.
-
Samma här med min. Han bara hummade och njöt...medan jag snabbt frös in resten av dom till speciella tillfällen...smörgåsnisse som jag är.🥴
Senast uppdaterad 1 mars 2019 14:13
Logga in för att skriva en kommentar.