icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
10 september 2019 16:12
1

Keto Chaffles

02a57a26-ce93-40e2-b9b1-96d4b870fbac.jpg

Chaffles, vad är det? Jo, det er är helt enkelt ostvåfflor på amerikanske, cheese waffles. Alltså våfflor lagade på ost (och ägg). Fick det här tipset av en vän som precis har börjat med Keto-dieten. Jag tycker att de är godast när de är precis nygräddade, då de är krispiga. Har de "vilat" och blivit lite mjuka går det bra att köra dem i brödrosten för att få till krispet igen. Du som är plusmedlem hittar som vanligt recepetet här. 

Ingredienser till 3 port:     

 • 4 st Ägg konventionellt rått
 • 140 g Ost hårdost fett 28%
 • 15 g Smör fett 80 %

Gör så här:

 1. Riv osten fint och lägg ner i en bunke. Knäck ner äggen och vispa ihop.
 2. Smörj våffeljärnet med smör.
 3. Häll därefter ner 1/3 av smeten och grädda ca 4 minuter, upprepa därefter proceduren till smeten är slut.

Variationstips

Prova olika sorters ostar, alternativt gör det till den dessert-cahhfle. Välj då en ost utan smak och servera med bär och grädde. 

Serveringstips

Med valfritt pålägg, alternativt med en klick creme fraiche, rödlök och rom.

Gillar

Kommentarer

 • 10 sep 2019 20:42
  ulla165

  Du kommer med så lockande och spännande recept! Detta måste jag ju också provlaga... Tack!

Logga in för att skriva en kommentar.