Kesogratäng med italienska smaker
Här kommer ett superenkelt recept som passar utmärkt till lunch. Gratängen är smaksatt med pesto, soltorkade tomater, vitlök och oliver. En portion innehåller 331 kcal, 24 gram protein, 22 g fett och 6 g kolhydrater. Vill du ha en magrare gratäng kan du byta ut den rivna osten och keson mot magrare varianter. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Mellanmalen svartpeppar
- 4 dl Keso färskost fett 4%
- 4 st Ägg konventionellt rått
- 25 g PESTO GENOVESE SANTA MARIA
- 4 st Soltorkade tomater i olja avrunna
- 20 st Oliver gröna inlagda
- 10 cocktail Tomat
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 60 g Ost hårdost fett 26%
Gör så här:
- Blanda ihop ägg, keso, pesto, pressad vitlök och svartpeppar i en bunke. Häll ner i en ugnssäker form som är ca 15x25 cm.
- Halvera coctailtomater samt oliver och strimla de soltorkade tomaterna. Fördela jämnt över kesoblandningen.
- Riv osten och fördela över gratängen. Grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter.
Serveringstips
Med en grönsallad.
Gillar
Kommentarer
-
Yes,yes,yes....detta ska jag testa.
Äter allt utan oliver...det får vara med det.
Tack snälla Jessica ...dina recept är alltid goda 😋✌️
-
Jag håller med Bella - Jessicas recept är ALLTID goda
-
Tack för fin feedback🤗
Jag provade även äta en ej uppvärmd bit av gratängen till frukost. Möjligen ännu godare 👍🏻
-
Den här gör jag idag! Låter smaskens!
-
Tack Jessica 👏👏
Jag säger bara ...Wow, vad god denna var. 😋👍
Den hade rykande åtgång och kommer att göras igen.
En undran bara ? Är gräddningstiden satt efter varmluftsugn , tro ?
I min gamla vanliga tog det 35 minuter innan den ”stannade”.
Senast uppdaterad 18 februari 2021 18:37
-
Hej, jag säger också tack för receptet!
Gjorde den idag och den är supergod, körde aningen längre tid för lite mera färg på ytan + tog lite mer pesto och vitlök.
Spännande att smaka den kall i morrn. Men, 4 portioner? Jag åt halva själv, dock utan tillbehör.
-
Hej Bella!
Ja, gräddningstiden är satt efter varmluftsugn. Tack för att du delar, bra att nämna i kommande recept
Lovis, härligt att du "freestylar" och ökar mängd av ingredienser efter tycke och smak
Vad gäller portionsstorlek beror det på både kaloriintag, ev ätfönster, val av diet etc. Men även det går ju att anpassa efter önskade preferenser. Tack för input
!
-
Vad tiden har flugit iväg?! Äääntligen lyckades jag få ihop gratängen. Bara för att upptäcka att jag inte hade pesto hemma - det fick bli sambal. Oliverna gav härlig sälta. Och håller med Lovis - 4 port? räckte till 3 😁😃 med några gurk- och tomatskivor till. Lättlagat 😊 och gott 😋
Inte ser det ut som originalet?!?
Senast uppdaterad 13 mars 2021 16:58
-
Kul att även du gillade det Ulla!
Fint att det smakade bra med sambal med
Tänker även att den går att smaksätta med torkade eller frysta örter såsom basilika och oregano. Låt fantasin flöda :) Önskar dig en fortsatt trevlig lördag!
Logga in för att skriva en kommentar.