icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
15 februari 2021 09:44
8

Kesogratäng med italienska smaker

21c3aa9e-93fe-4a77-974c-bfdc20d9196e.jpg

Här kommer ett superenkelt recept som passar utmärkt till lunch. Gratängen är smaksatt med pesto, soltorkade tomater, vitlök och oliver. En portion innehåller 331 kcal, 24 gram protein, 22 g fett och 6 g kolhydrater. Vill du ha en magrare gratäng kan du byta ut den rivna osten och keson mot magrare varianter. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 1 krm Mellanmalen svartpeppar

  • 4 dl Keso färskost fett 4%

  • 4 st Ägg konventionellt rått

  • 25 g PESTO GENOVESE SANTA MARIA

  • 4 st Soltorkade tomater i olja avrunna

  • 20 st Oliver gröna inlagda

  • 10 cocktail Tomat

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 60 g Ost hårdost fett 26%

Gör så här:

  1. Blanda ihop ägg, keso, pesto, pressad vitlök och svartpeppar i en bunke. Häll ner i en ugnssäker form som är ca 15x25 cm.
  2. Halvera coctailtomater samt oliver och strimla de soltorkade tomaterna. Fördela jämnt över kesoblandningen.
  3. Riv osten och fördela över gratängen. Grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter.

Serveringstips

Med en grönsallad.

 

Gillar

Kommentarer

  • 15 feb 2021 12:55
    Jhvm8318

    Måste testas, lät gott. 

  • 16 feb 2021 08:36
    Bella50

    Yes,yes,yes....detta ska jag testa.

    Äter allt utan oliver...det får vara med det. 

    Tack snälla Jessica ...dina recept är alltid goda 😋✌️

  • 16 feb 2021 14:03
    ulla165

    Jag håller med Bella - Jessicas recept är ALLTID goda a27b9a1c-0540-4b87-a016-9d4ef34e5bf9.png

  • 16 feb 2021 17:03

    Tack för fin feedback🤗

    Jag provade även äta en ej uppvärmd bit av gratängen till frukost. Möjligen ännu godare 👍🏻

  • 18 feb 2021 11:20
    Lovis

    Den här gör jag idag! Låter smaskens!

  • 18 feb 2021 18:36
    Bella50

    Tack Jessica 👏👏

    Jag säger bara ...Wow, vad god denna var. 😋👍

    Den hade rykande åtgång och kommer att göras igen.

    En undran bara ? Är gräddningstiden satt efter varmluftsugn , tro ?

    I min gamla vanliga tog det 35 minuter innan den ”stannade”.f846ffa2-38b4-4483-afe6-3ca6e3e1e604.jpeg 

     

     

    Senast uppdaterad 18 feb 2021 18:37

  • 18 feb 2021 18:55
    Lovis

    Hej, jag säger också tack för receptet! 

    Gjorde den idag och den är supergod, körde aningen längre tid för lite mera färg på ytan + tog lite mer pesto och vitlök. 

    Spännande att smaka den kall i morrn. Men, 4 portioner? Jag åt halva själv, dock utan tillbehör. 

  • 20 feb 2021 20:46

    Hej Bella!

    Ja, gräddningstiden är satt efter varmluftsugn. Tack för att du delar, bra att nämna i kommande receptyes

    Lovis, härligt att du "freestylar" och ökar mängd av ingredienser efter tycke och smakyes Vad gäller portionsstorlek beror det på både kaloriintag, ev ätfönster, val av diet etc.  Men även det går ju att anpassa efter önskade preferenser. Tack för inputsmiley!

Logga in för att skriva en kommentar.