Juligt nötbröd
Äntligen första advent! Idag har jag bakat mitt favoritbröd. Det består endast av nötter, frön, ägg, olja och eventyell kryddsättning. Med tanke på att det är jultider tillsatte jag vörtkryddor i brödet. Sååååå gott! Jag brukar skiva brödet när det snalnat helt och sedan frysa in. På så sätt är det enkelt att ta fram och tina en skiva när man är sugen. Du som är pluslmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 1 bröd (ca 35 skivor):
- 2 msk Vörtkrydda
- 100 g Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl
- 100 g Valnötter
- 100 g Risenta hela linfrön
- 100 g Sesamfrön torkade
- 100 g Solrosfrön torkade
- 100 g Pumpakärnor KRAV KUNG MARKATTA
- 100 g Pinjenötter
- 6 st Ägg konventionellt rått
- 1 dl Kokosfett / Kokosolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader. Hacka hälften av nötterna grov och låt resten vara hela. Blanda därefter ihop alla ingredienser i en bunke.
- Klä en avlång 2-liters brödform med bakplåtspapper och lägg ner nötblandningen.
- Grädda mitt i ugnen i ungefär en timme. Ta sedan ut brödet och låt svalna på galler utan brödformen.
- Skiva upp när det svalnat helt och förvara i frys.
Gillar
Kommentarer
-
Detta måste jag prova! Tror du man kan byta linfrön mot chiafrön?
Jag fattar inte hur det ska gå att skiva den här limpan, med så stor andel hela frön, det ska bli spännande!
-
Hmmmm, har testat byta ut linfrö mot chia i knäckebröd och resultatet blir inte det samma. Så jag kan inte svara ja på den frågan, men du kan ju alltid testa.
Ägg och linfrö är det som binder ihop brödet, så det är inga problem att göra fina skivor 😊🙋🏼
Logga in för att skriva en kommentar.