Japansk kålpannkaka
Idag bjuder vi på en matig och god kålpannkaka som toppas med majonnäs, "okonomiyakisås", salladslök och rostade sesamfrön eller torkad lök. Jag brukar servera pannkakan som ett tillbehör till en proteinkälla, vanligtvis kyckling- eller laxfilé för att öka proteinhalten i måltiden. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1.2 dl Kranvatten
- 100 g Vitkål
- 2 st Ägg konventionellt rått
- 1 dl Rismjöl vitt
- 1 liten/små Morot
- 20 g Purjolök
- 0.5 msk Fiskfond BONG TOUCH OF TASTE
- 100 g KALKONBACON SKIVAT Ingelsta Kalkon
- 15 g Smör fett 80 %
- 2 msk Ketchup tomatketchup
- 1 msk Japansk soja Inproba
- 15 g Worcestershiresås
- 1.5 msk Majonnäs fett 80%
- 1.5 msk Rostad lök
Gör så här:
- Strimla kålen tunt med mandolin, osthyvel eller matberedare. Riv moroten på grövsta sidan av ett rivjärn. Skiva purjolöken tunt. Lägg i en stor skål och blanda.
- Lägg rismjölet i en annan bunke. Vänd ner vatten och fiskbuljong. Vispa så det blir helt klumpfritt. Tillsätt äggen och vispa snabbt ihop med buljongen.
- Vänd ner vätskan i grönsakerna och blanda allt väl.
- Smält smöret i ett stekjärn och häll ner kålblandningen. Stek på medelvärme ca 5 minuter. Lyft försiktigt med stekspade och se så att pannkakan fått fin färg innan det är dags att vända. Lägg på baconskivorna innan vändning. Använd stekspade eller ta en tallrik att vända pannkakan på. Stek ytterligare ca 5 minuter.
- Lägg upp pannkakan på en tallrik och ställ åt sidan.
- Blanda ihop ketchup, worcestersås och soja. Ringla över pannkakan. Ringla över majonnäs och strö över rostad lök och tunt skivad purjolök innan servering.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.