icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
28 mars 2021 11:51
2

Hemlagad wrap med lax och avokado

c01fc004-2af6-41c1-8af0-9cd4dc693101.jpg

Här kommer ett recept på en hemlagad wrap som tillagas i en stekpanna. Den är fri från både gluten och mejerier. Receptet är enkelt och det går att tillsätta kryddor för smak. Här har jag valt att fylla wrapen med lax, avokado, ruccola, rödlök och färskost. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 1 wrap:        

  • 0.5 dl Vatten

  • 1 st Ägg konventionellt rått

  • 1 msk Fiberhusk

  • 80 g Lax sida kallrökt

  • 0.5 st Avokado

  • 15 g Rucculasallad

  • 2 msk Färskost fett 27% typ Philadelphia

  • 1 tsk Smör fett 80 %

  • 10 g Lök röd

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, fiberhusk och vatten till en jämn smet.
  2. Smält smör i en stekpanna och vänd därefter ner smeten i järnet. Vänd ej med det samma utan låt smeten sätta sig någon minut. Vänd sedan och tryck ut smeten med en stekspade så att den fyller ut pannan. Låt grädda någon minut. Låt därefter wrapen svalna på en tallrik.
  3. Bred färskost i mitten på wrapen. Lägg på ruccola, skivad lax, avokado och lök. Rulla ihop till en wrap och njut!

Variationstips

Fyllningen går att variera efter tycke och smak. Exempelvis räkor, kokt ägg, majonnäs, avokado och isbergssallad. Även romansallad, rostbiff, remoulad och rostad lök är en god smakkombination. 

Gillar

Kommentarer

  • 28 mars 2021 21:05
    Bella50

    Tack Jessica ...det låter både enkelt och gott...precis i min smak. 

    Passar på att önska dig en trevlig PÅSKhelg.

     

  • 28 mars 2021 21:23

    Gott OCH nyttigt, ska testas! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.