Hemlagad wrap med lax och avokado
Här kommer ett recept på en hemlagad wrap som tillagas i en stekpanna. Den är fri från både gluten och mejerier. Receptet är enkelt och det går att tillsätta kryddor för smak. Här har jag valt att fylla wrapen med lax, avokado, ruccola, rödlök och färskost. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 1 wrap:
- 0.5 dl Vatten
- 1 st Ägg konventionellt rått
- 1 msk Fiberhusk
- 80 g Lax sida kallrökt
- 0.5 st Avokado
- 15 g Rucculasallad
- 2 msk Färskost fett 27% typ Philadelphia
- 1 tsk Smör fett 80 %
- 10 g Lök röd
Gör så här:
- Vispa ihop ägg, fiberhusk och vatten till en jämn smet.
- Smält smör i en stekpanna och vänd därefter ner smeten i järnet. Vänd ej med det samma utan låt smeten sätta sig någon minut. Vänd sedan och tryck ut smeten med en stekspade så att den fyller ut pannan. Låt grädda någon minut. Låt därefter wrapen svalna på en tallrik.
- Bred färskost i mitten på wrapen. Lägg på ruccola, skivad lax, avokado och lök. Rulla ihop till en wrap och njut!
Variationstips
Fyllningen går att variera efter tycke och smak. Exempelvis räkor, kokt ägg, majonnäs, avokado och isbergssallad. Även romansallad, rostbiff, remoulad och rostad lök är en god smakkombination.
Gillar
Kommentarer
-
Tack Jessica ...det låter både enkelt och gott...precis i min smak.
Passar på att önska dig en trevlig PÅSKhelg.
-
Gott OCH nyttigt, ska testas!
Logga in för att skriva en kommentar.