Helstekt fläskfilé med mozzarella och pesto
Här kommer en gammal favorit i repris! Helstekt fläskfilé fyllld med mozzarella, soltorkade tomater och pesto. Köttet kan bytas ut mot kyckling, och tillbehören går att variera i det oändliga. Fungerar utmärkt att grilla istället för att ugnssteka om det är säsong för detta. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 500 g Gris fläskfilé rå
- 120 g Mozzarella ost fett 20 %
- 6 st Soltorkade tomater i olja avrunna
- 2 msk Olivolja
- 500 g Champinjoner
- 80 g Spenat färsk
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 4 msk Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter
Gör så här:
- Stek fläskfilén i olivolja så den får färg runt om.
- Skär ett snitt i filén och fyll med mozzarella och soltorkade tomater. Ringla peston över filén. Krydda med salt och peppar. Sätt in i 175 graders ugn ca 20 minuter. Se efter med termometer eller sticka så det är färdigt.
- Dela svampen i fyra delar. Stek i olivolja tillsammans med pressad vitlök och salt. När svampen fått färg och nästan är klar är det dags att tillsätta spenaten. Stek ihop som hastigast.
- Servera sva
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.