icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
3 August 2019 16:29

Helstekt fläskfilé med mozzarella och pesto

ec15ae16-3506-4f6f-93e5-99f4005bf291.jpg

Här kommer en gammal favorit i repris! Helstekt fläskfilé fyllld med mozzarella, soltorkade tomater och pesto. Köttet kan bytas ut mot kyckling, och tillbehören går att variera i det oändliga. Fungerar utmärkt att grilla istället för att ugnssteka om det är säsong för detta.  Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 nypa Salt
  • 500 g Gris fläskfilé rå
  • 120 g Mozzarella ost fett 20 %
  • 6 st Soltorkade tomater i olja avrunna
  • 2 msk Olivolja
  • 500 g Champinjoner
  • 80 g Spenat färsk
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 4 msk Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter

Gör så här:

  1. Stek fläskfilén i olivolja så den får färg runt om.
  2. Skär ett snitt i filén och fyll med mozzarella och soltorkade tomater. Ringla peston över filén. Krydda med salt och peppar. Sätt in i 175 graders ugn ca 20 minuter. Se efter med termometer eller sticka så det är färdigt.
  3. Dela svampen i fyra delar. Stek i olivolja tillsammans med pressad vitlök och salt. När svampen fått färg och nästan är klar är det dags att tillsätta spenaten. Stek ihop som hastigast.
  4. Servera sva

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.