Havrepannkakor
Idag bjuder vi på pannkakor där basen består av harvremjöl. Riktig goda! Har du en mixer kan du göra eget mjöl av havregryn. För att öka proteinhalten använde vi lite kvarg i smeten. Vill du öka den ytterligare kan du servera pannkakorna med naturell kvarg och färska eller tinade bär. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 nypa Salt
- 0.5 dl Vatten
- 2 st Ägg konventionellt rått
- 50 g Glutenfri havremjöl EKO URTEKRAM
- 0.5 dl Kvarg Naturell 0,3% 500 g LINDAHLS
- 1 dl Mjölk fett 3%
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Vispa ihop ägg, kvarg, mjölk och vatten.
- Vänd ner havremjöl och salt och vispa ihop till en jämn smet.
- Smält lite av smöret i ett stekjärn och häll 1 dl av smeten i järnet. Grädda gyllene på båda sidor.
- Upprepa steg 3 till smeten är slut.
Variationstips
Mjölkprodukterna kan ersättas med valfri mjölk- eller växtdryck
Gillar
Kommentarer
-
Så gott, får planera havrepannkakorna som helgfrulle här!
-
Ja det tycker jag😎
-
De här ska jag prova 😀
-
Ja testa Magsi56! De är definitivt godast nygräddade👍🏻
Logga in för att skriva en kommentar.