icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
25 mars 2018 15:22

Halloumifalafel

e3da756b-a3ae-4ecd-bf45-fa1da8251baa.jpg

De här kikärtsbullarna är godast när de är alldeles nygjorda! Osten gör så att de blir frasiga i konsistensen, vilket tyvärr försvinner ju längre de får vila. Jag serverade dem till en sallad som jag blandade med blomkålsris istället för bulgur. Gjorde en sås på yoghurt, crème fraiche, vitlök och lime som jag ringlade över salladen. Gott! Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:
6,0 dl Kikärtor i burk 
2,0 tsk Spiskummin
2,0 tsk Sambal oelek
1,0 klyfta(or) Vitlök
1,0 tsk Salt
0,5 kruka Koriander
2,0 msk Bladpersilja, finhackad
30,0 gram Tapioka-stärkelse MAIZENA
150,0 gram Halloumiost fett 22% ej stekt 
30,0 gram Smör fett 80 %

Gör så här:
1. Mixa kikärtor, pressad vitlök, sambal oelek, spiskummin, salt, hackad koriander, persilja och tapiokamjöl till en jämn smet.

2. Riv halloumin och blanda ner denna i kikärtssmeten.

3. Forma därefter till ovala bullar, ca 25 st och stek i smör eller smakfri kokosolja tills de blir gyllene på alla sidor. Det tar lite tid för bullarna att bli genomstekta.

4. Servera i pitabröd med grönsaker och mynta-yoghurt, alternativt som tillbehör till en sallad med grönsaker och bulgur eller cous cous.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.