Grönkålssallad med granatäpple
Hur gott är det inte med kål? Älskar det i alla dess former. Denna sallad brukar jag göra väldigt ofta. Ibland serverar jag den till rökt fisk, så som lax eller makrill. Ibland kokar jag bara några ägg och har till och vissa dagar serverar jag den med mögelost eller getost som jag strör över. Det är också gott att rosta pumpafröna, de får en lite annaorlunda smak då. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Vill passa på och önska er alla en härlig tredje advent!
Ingredienser till 4 portioner:
1 krm Malen svartpeppar 1 tsk Flingsalt 400 g Grönkål 250 g Brysselkål 2 dl Granatäpplekärnor 0.5 dl Olivolja 2 st Avokado 30 g Pumpakärnor
Gör så här:
- Strimla grönkålen fint och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olivoljan. Strö över flingsalt och peppar. Ställ in ca 10 minuter i 150 graders ugn. Rör om en gång under tiden kålen är i ugnen.
- Koka brysselkålen ca 5 minuter. Känn efter med en sticka så de är klara. De får gärna ha lite tuggmotstånd.
- Lägg grönkålen på ett stort serveringsfat. Skiva brysselkålen och lägg denna ovanpå. Skiva avokadon och fördela ovanpå kålen. Toppa med granatäpplekärnor och pumpafrön.
Gillar
Kommentarer
-
Att man även äter med ögonen ser man på denna vackra sallad 😄👏👏
Detsamma till dig Jessica
-
Ser supergott ut! Måste testa!
-
Lät gott....kanske får bli ett tillbehör på julbordet
Logga in för att skriva en kommentar.