icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
15 december 2019 14:17
3

Grönkålssallad med granatäpple

ced18dde-5eb2-4684-a693-85e7c5c4c48f.jpg

Hur gott är det inte med kål? Älskar det i alla dess former. Denna sallad brukar jag göra väldigt ofta. Ibland serverar jag den till rökt fisk, så som lax eller makrill. Ibland kokar jag bara några ägg och har till och vissa dagar serverar jag den med mögelost eller getost som jag strör över. Det är också gott att rosta pumpafröna, de får en lite annaorlunda smak då. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Vill passa på och önska er alla en härlig tredje advent!

Ingredienser till 4 portioner:

1 krm Malen svartpeppar 1 tsk Flingsalt 400 g Grönkål 250 g Brysselkål 2 dl Granatäpplekärnor 0.5 dl Olivolja 2 st Avokado 30 g Pumpakärnor 

Gör så här:

 1. Strimla grönkålen fint och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olivoljan. Strö över flingsalt och peppar. Ställ in ca 10 minuter i 150 graders ugn. Rör om en gång under tiden kålen är i ugnen.
 2. Koka brysselkålen ca 5 minuter. Känn efter med en sticka så de är klara. De får gärna ha lite tuggmotstånd.
 3. Lägg grönkålen på ett stort serveringsfat. Skiva brysselkålen och lägg denna ovanpå. Skiva avokadon och fördela ovanpå kålen. Toppa med granatäpplekärnor och pumpafrön.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 dec 2019 17:07
  Bella50

  Att man även äter med ögonen ser man på denna vackra sallad 😄👏👏

  Detsamma till dig Jessica

 • 16 dec 2019 01:55

  Ser supergott ut! Måste testa! 

 • 16 dec 2019 17:09
  Jessand

  Lät gott....kanske får bli ett tillbehör på julbordetsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.